Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΙΣ: Σοβαρή έλλειψη εμβολίων – Κίνδυνος για την δημόσια υγεία , ποια εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα
ΠΙΣ: Σοβαρή έλλειψη εμβολίων – Κίνδυνος για την δημόσια υγεία , ποια εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα

ΠΙΣ: Σοβαρή έλλειψη εμβολίων – Κίνδυνος για την δημόσια υγεία , ποια εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα

Σοβαρή έλλειψη εμβολίων καταγγέλει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος κάνοντας λόγο για κίνδυνο στην δημόσια υγεία.

Μέλος του ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης, μίλησε στο Τρίτο του ΡΙΚ ,αναφέροντας ότι εδώ και δυο μήνες υπάρχει έλλειψη του εμβολίου για την Ηπατίτιδα Β.

Επίσης ανέφερε ότι απο τον Ιανουάριο οι γιατροί ενημέρωσαν μέσω επιστολής το Υπουργείο Υγείας για τις ανησυχίες τους και έλαβαν μια γενική απάντηση με αόριστες προτάσεις τέσσερις μήνες αργότερα ενώ τους διαβεβαίωσε οτι δε θα παρουσιαστούν ελλείψεις.

Ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει έλλειψη του εμβολίου για το κοκκύτη , το οποίο λόγω κρουσμάτων σε βρέφη , χορηγήθηκε στις εγκύους.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει οτι υπάρχει έλλειψη και σε αλλα εμβόλια για τα παιδιά όπως το εμβολιο διφθεριτιδας, τετανου και πολιομυελίτιδας.

Υπήρξε επίσης έλλειψη του εμβολίου ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδας, ενώ σημείωσε την καθυστέρηση στην άφιξη του εμβολίου της γρίπης τον προηγούμενο χειμώνα.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε για μια ζοφερη πραγματικοτητα στην επάρκεια των εμβολίων , την οποία βιώνουν κυρίως οι παιδιάτροι.

Η καθυστερημένη παραλαβή εμβολίων, σχολίασε οτι καταγράφεται στην Κύπρο απο την έναρξη του ΓΕΣΥ.

Send this to a friend