Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι δύο επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας
Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι δύο επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας

Αρνητικοί στον κορωνοϊό οι δύο επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης που διενεργήθηκαν στους δρ Πανά και Νικολόπουλο είναι αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτοπεριορισμό, βρέθηκαν μέχρι τα αποτελέσματα των δειγμάτων, σχεδόν όλη επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την ακύρωση της δημοσιογραφικής διάσκεψης για ενημέρωση νέων κρουσμάτων του κορωνοιού, με την γνωστοποίηση ότι οι δύο επιδημιολόγοι, δρ Πανά και δρ Νικολόπουλος ήταν σε αυτοπεριορισμό, μέχρι την διεκπεραίωση της εργαστηριακής τους εξέτασης λόγω επαφής τους που μολύνθηκε από τον ιό, στο Υπουργείο επικρατεί ανησυχία.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως όλη η επιδημιολογική ομάδα του υπουργού βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «οι δύο επιδημιολόγοι είναι επαφή άλλου ειδικού της ομάδας του Υπουργείου, ο οποίος με την σειρά του ήταν επαφή άλλου κρούσματος και είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης».

Ερωτηθείς εάν βρίσκεται όλη η ομάδα σε αυτοπεριορισμό η κα. Κυριάκου απάντησε θετικά.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης που ανήκει επίσης στην ομάδα του Υπουργού Υγείας, μιλώντας στη συνέχεια είπε πως ο ίδιος δεν είχε επαφή με το συγκεκριμένο πρόσωπο, το διάστημα που πέρασε.

Σημειώνεται πως, στο ΣΙΓΜΑ μίλησε η δρ Πανά, επιδημιολόγος του Υπουργείου Υγείας.

Η δρ Πανά ανέφερε ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, να έρθει δηλαδή σε επαφή με κρούσμα αλλά προέχει να «μείνουμε ήρεμοι στα σπίτια μας. Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα. Όλοι θα υποστούμε τις συνέπειες αν δεν συμμορφωθούμε», τόνισε.

Send this to a friend