Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αύριο για ανανέωση, την ερχόμενη Πέμπτη μάλλον καταχώριση για Κακουργιοδικείο
Αύριο για ανανέωση, την ερχόμενη Πέμπτη μάλλον καταχώριση για Κακουργιοδικείο

Αύριο για ανανέωση, την ερχόμενη Πέμπτη μάλλον καταχώριση για Κακουργιοδικείο

Μετά τον 38χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονικής απόπειρας στην Αγ. Νάπα, σειρά παίρνει ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, για να οδηγηθεί στο δικαστήριο για σκοπούς ανανέωσης της κράτησής του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, αύριο Σάββατο (29/2) ο καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας το 2012 αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για σκοπούς ανανέωσης του διατάγματος κράτησής του, αφού το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας σε σχέση με την μαφιόζικη επίθεση στο καφεστιατόριο της λεωφόρου Κρύου Νερού, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Τετάρτη (26/2) ανανεώθηκε για άλλες οκτώ μέρες, από το ίδιο δικαστήριο, το διάταγμα κράτησης του 38χρονου Χ.Χ., από την Πάφο, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που πυροβόλησε εναντίον του καφεστιατορίου με στόχο 53χρονο επιχειρηματία της Αγ. Νάπας.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, εφόσον τις προσεχείς μέρες δεν προκύψει κάποια συνταρακτική εξέλιξη σε σχέση με την παρούσα υπόθεση, τότε το πιο πιθανό είναι πως την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Μαρτίου, η υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Αγ. Νάπα, θα καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Όπως όλα δείχνουν, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν αναμένεται να χρειαστεί και τρίτο διάταγμα κράτησης των υπόπτων προκειμένου να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο.

Τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του 38χρονου και του Μαμαλικόπουλου είναι συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου και παράνομη κατοχή, χρήση και μεταφορά πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

Αξιολογούνται

———————-

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης αξιολογούν και αναλύουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 38χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής απόπειρας, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε πριν το έγκλημα κι αν είχε επικοινωνία με τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές.

Παράλληλα, οι ανακριτές αναμένουν τ’ αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων που έγιναν στα δύο όπλα που παραχωρήθηκαν για την εκτέλεση του επιχειρηματία, στο αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα της 16ης Φεβρουαρίου και στο περίστροφο που εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο της Αγ. Νάπας.

Λογικά μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα τ’ αποτελέσματα αυτά θα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend