Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ:Πνοή ζωής στο Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης από τη Ζέτα (ΦΩΤΟ)
ΛΑΡΝΑΚΑ:Πνοή ζωής στο Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης από τη Ζέτα (ΦΩΤΟ)

ΛΑΡΝΑΚΑ:Πνοή ζωής στο Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης από τη Ζέτα (ΦΩΤΟ)

Μια ζεστή αγκαλιά για το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος Χριστάκης Χασάπης άνοιξαν πολίτες, εταιρείες, πολιτικά κόμματα, οργανισμοί και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα, ευαισθητοποιώντας την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία παρενέβη ώστε να εγκριθεί επιπρόσθετη χορηγία ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Το Ίδρυμα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που δυσκόλευαν το θεάρεστο έργο του, αφού φιλοξενεί 17 παιδιά με ειδικές ανάγκες, με 10 από αυτά να διαμένουν στο ίδρυμα. Τα έξοδα λειτουργίας του ιδρύματος αγγίζουν τις 380 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Η Υπουργός Εργασίας, έπειτα από επίσκεψή της στο ίδρυμα, ενέκρινε επιπρόσθετη χορηγία και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει το έργο του το ίδρυμα.

“Μας ανέφερε ότι το 2020 θα είναι ακόμη πιο αυξημένη η χορηγία. Με αυτή τη χορηγία θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τα παιδιά του ιδρύματος μας”δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Μιχαλακης Μάλλας.

Και ευχαρίστησε τόσο την υπουργό όσο και τον κόσμο.

“Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Μας συγκίνησε πολύ. Σχολεία, εταιρείες, οργανισμοί, κόμματα ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μας έστειλαν εισφορές. Από τις πιο συγκινητικές εισφορές, ήταν του συνδέσμου γκολ στη ζωή. Ο αντιπρόεδρος του, Πανίκος Ξιούρουππας, που τυγχάνει να είναι πρόεδρος του ιδρύματος Ηλιαχτίδα Ζωής, προτίμησε να δώσει σε εμάς τα χρήματα αντί στο δικό του, επειδή επειδή έχουμε περισσότερες ανάγκες”

Η ιστορία του Ιδρύματος

Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος–Χριστάκης Χασάπης, από το 1992, είναι εγγεγραμμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, ως για δεκαεπτά χρόνια στεγαζόταν σε λυόμενο κτίριο του παλαιού γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολις Κιτίου. Από το 2000 ξεκίνησε τη λειτουργία του επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Λειτουργεί τρία προγράμματα:

Το Κέντρο Ημέρας, γίνονται δεκτά παιδιά με ειδικές ανάγκες από 3 και άνω , λειτουργεί από τις 7.30 μέχρι τις 4 μ.μ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
Τη Παιδική Στέγη, γίνονται δεκτά παιδιά από 3 μέχρι18 χρόνων για διαμονή.
Τη Στέγη ενηλίκων, γίνονται δεκτά παιδιά από 18 χρονών και άνω για διαμονή ανεξάρτητα φύλου.

Πηγή : Alpha

Send this to a friend