Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Aegean: 11 νέα δρομολόγια και 19,2 εκατ. θέσεις για το 2020
Aegean: 11 νέα δρομολόγια και 19,2 εκατ. θέσεις για το 2020

Aegean: 11 νέα δρομολόγια και 19,2 εκατ. θέσεις για το 2020

Η ανάπτυξη της Αθήνας, η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η δημιουργία νέας βάσης στην Κέρκυρα βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος της Aegean για το 2020.

H εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω το πρόγραμμά της με 11 νέα δρομολόγια σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας, επενδύοντας, παράλληλα, στην επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της μέσω της προσθήκης τριών καινούργιων προορισμών, το Μπέρμινχαμ, την Πάφο και το Μπιλμπάο.

Στην ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία προχωρά σε αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, φθάνοντας πλέον τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σχέση με το 2019, ενώ με έμφαση στην ανάπτυξή της στο εξωτερικό, η Aegean σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε 47 επιπλέον δρομολόγια, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά.Εμφαση στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δώσει η Aegean για το 2020 στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής. Η εταιρεία ενισχύει το πτητικό της έργο από την βορειοελλαδίτικη πόλη με 6 δρομολόγια προς το εξωτερικό, σε Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%, με αιχμή τα δρομολόγια σε Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Παρίσι.

Στην ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει στο δίκτυό της 2 ακόμη νέους προορισμούς, αυτή τη φορά εσωτερικού, από την πόλη της Θεσσαλονίκης προς την Ικαρία και τη Λήμνο, ενώ επενδύει και στην ανάπτυξη ενός καινούργιου business lounge, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων και καλύτερης εργονομίας, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αεροσταθμού που αναπτύσσει η Fraport στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Παράλληλα, θα προστεθεί ένα ακόμη αεροσκάφος χωρητικότητας 206 θέσεων στη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου η Aegean πλέον θα αριθμεί 6 και θα ταξιδεύει σε 32 προορισμούς, οι 17 εκ των οποίων θα είναι εξωτερικού, με τις διαθέσιμες θέσεις από τη βορειοελλαδίτικη πόλη να φθάνουν πλέον τις 3,150 εκατ.

«Η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μας και σαν Aegean και σαν Cronus από το 1999 και μετά ποτέ δεν την εγκαταλείψαμε, ακόμη και σε σκοτεινές και δύσκολες στιγμές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Οσοι επενδύετε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα καταλάβετε ότι πράξατε σωστά στα επόμενα 2-3 χρόνια. Η Aegean μας κάνει υπερήφανους που διαθέτουμε έναν τέτοιο εθνικό αερομεταφορέα, είναι η πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από την πλευρά του μίλησε για την ανάδειξη της πόλης ως μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των υποδομών που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο και τη βοήθεια της Aegean.

Νέα βάση στην Κέρκυρα

Με στόχο, μάλιστα, την κάλυψη της ζήτησης από μεγάλες τουριστικές αγορές και την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης, η Aegean θα δημιουργήσει μία νέα βάση στην Κέρκυρα, την 8η κατά σειρά βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εκ των οποίων οι 70.000 θα αφορούν προορισμούς του εξωτερικού, και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού. Στόχος της εταιρείας είναι η σύνδεση του νησιού με τον εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας έτσι αισθητά στην αύξηση του τουρισμού.

Σταθερή ανάπτυξη στην Αθήνα

Το πλάνο ανάπτυξης της Aegean με επίκεντρο την ελληνική πρωτεύουσα περιλαμβάνει για το 2020 την προσθήκη 4 νέων προορισμών, το Μπιλμπάο, τη Νυρεμβέργη, την Πάφο και τον Μπέρμινχαμ. Με την Αθήνα να παραμένει ένας προορισμός – βαρόμετρο για τις επιδόσεις όχι μόνο της Aegean, αλλά και του ελληνικού τουρισμού, το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών.

Το 2020 η AEGEAN θα ταξιδεύει σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα νέα αεροσκάφη, όπως επεσήμανε η Μαρίνα Σπυριδάκη, Manager Corporate Affairs της Aegean, θα διαθέτουν κινητήρες τεχνολογίας νέας γενιάς που θα παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη εμβέλεια.

Το πρόγραμμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει 273 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 231 θα είναι εξωτερικού, ενώ θα ταξιδεύει σε 155 προορισμούς, από τους οποίους οι 124 βρίσκονται στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία έχει πλέον 8 βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Καλαμάτα, Λάρνακα και Κέρκυρα.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών», συμπλήρωσε ο Δ. Γερογιάννης.

Εχοντας συμπληρώσει πλέον 20 χρόνια λειτουργίας, η Aegean κατάφερε μέσα στα 6 τελευταία χρόνια να διπλασιάσει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό και να τριπλασιάσει το εκτόπισμά της τα τελευταία 12 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας προέρχεται πλέον από το εξωτερικό, με την Aegean να ταξιδεύει σε 48 προορισμούς.

Το στοίχημα της επιμήκυνσης της περιόδου

Για τη σταθερή προσήλωση της Aegean στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης. «Για να επιτευχθεί επιμήκυνση της σεζόν και να αμβλυνθεί η εποχικότητα απαιτούνται η δημιουργία ενός προϊόντος και μετά η ανάληψη ρίσκου», επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να δούμε ποιο προϊόν μπορεί να περπατήσει σε κάθε προορισμό, να υπάρχει η ιδέα για ένα προϊόν και έπειτα να έρθει το ρίσκο των ιδιωτών», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Aegean ελπίζει να διατηρήσει κάποια από τα δρομολόγια του θερινού προγράμματός της και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ερωτηθείς για την κίνηση εσωτερικού, η οποία ακολουθεί χαμηλούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο πρόεδρος της Aegean τόνισε ότι η συγκεκριμένη αγορά κινείται με ρυθμούς 2%-3% και δεν έχει την ίδια δυναμική με αυτήν του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας ότι η επιβάρυνση με ΦΠΑ 24% επιβραδύνει την ανάπτυξη. «Ο συντελεστής από το 8% έχει φτάσει στο 24% από το 2015», είπε, ενώ τόνισε ότι η κίνηση εσωτερικού παραμένει αυξημένη σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση, με την Aegean να καταγράφει πληρότητες άνω του 80% στα δρομολόγιά της.

Μάλιστα, ο Ευ. Βασιλάκης, αναφερόμενος στην κατάρρευση της Thomas Cook, επεσήμανε ότι η ελληνική αγορά έχει σημαντική πολλαπλότητα που της επέτρεψε να προστατευθεί και να έχει την ανεξαρτησία της από έναν φορέα που απλώς ελέγχει και κατευθύνει. «Πρέπει να το μεταφράσουμε θετικά», είπε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend