Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρύπα 140 χιλ. ευρώ ετησίως παρουσιάζει το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης
Τρύπα 140 χιλ. ευρώ ετησίως παρουσιάζει το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης

Τρύπα 140 χιλ. ευρώ ετησίως παρουσιάζει το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης

Άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο διατρέχει το Ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης στη Λάρνακα λόγω σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων. 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχαλάκης Μάλλας, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν δεν αυξηθεί η οικονομική στήριξη του Κέντρου από το κράτος, το κλείσιμο θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια.

Όπως ανέφερε στη «Χ» ο κ. Μάλλας, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποκαλύπτουν ότι το Ίδρυμα παρουσιάζει τρύπα στα ταμεία του της τάξης των 140 χιλιάδων ευρώ ετησίως με βάση τα δεδομένα του 2018.

Την περασμένη χρονιά, ο Άγιος Γεώργιος είχε λειτουργικά έξοδα της τάξης των 380 χιλιάδων ευρώ, ενώ τα έσοδα περιορίστηκαν στις 240 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από τα χρήματα που πληρώνουν οι οικογένειες των παιδιών που ανήλθαν στις 140 χιλιάδες ευρώ, ενώ η εισφορά του κράτους περιορίστηκε στις 95 χιλιάδες ευρώ.

«Το έλλειμμα δεν μπορεί να καλυφθεί από εθελοντικές εισφορές. Επείγει να αυξήσει τη συνεισφορά του το κράτος», ξεκαθάρισε ο κ. Μάλλας.

Το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος στη Λάρνακα παρέχει φροντίδα σε παιδιά με σοβαρές σωματικές και πνευματικές αναπηρίες λειτουργώντας τρία προγράμματα:

Το Κέντρο Ημέρας όπου γίνονται δεκτά παιδιά με ειδικές ικανότητες από τριών ετών και άνω, την Παιδική Στέγη όπου φιλοξενούνται παιδιά από 3 μέχρι 18 ετών και τη Στέγη Ενηλίκων, στην οποία γίνονται δεκτά άτομα από 18 ετών και άνω.

Σήμερα το Ίδρυμα φιλοξενεί 17 άτομα και ενδεχόμενο κλείσιμό του θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από ηλεκτρονικά ΜΜΕ, υπήρξε επικοινωνία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη διοίκηση.

Η κα Αιμιλιανίδου θα επισκεφθεί το ίδρυμα την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: Dialogos

Send this to a friend