Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκδήλωση διαμαρτυρίας κομμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κομμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κομμάτων στο Νοσοκομείο Λάρνακας

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός σε βάρος της Λάρνακας και των κατοίκων της». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας μπροστά από την υπό ανέγερση νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που διοργάνωσαν οι επαρχιακές επιτροπές των κομμάτων ΑΚΕΛ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών.

Αφορμή για την εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε η νέα παράταση (για πολλοστή φορά) που έδωσε πρόσφατα το αρμόδιο υπουργείο προς τον εργολάβο για αποπεράτωση του έργου. Ενώ το τελευταίο χρονοδιάγραμμα προνοούσε παράδοση του τετραώροφου κτηρίου στις 15 Νοεμβρίου 2019, ο εργολάβος εξασφάλισε νέα παράταση που εκπνέει τέλη Ιανουαρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που θεωρείται έργο ζωτικής σημασίας για τον τομέα της Υγείας, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 36 μήνες. Από τότε, όμως, προέκυψαν πάμπολλα εμπόδια, προβλήματα και παρατάσεις, με αποτέλεσμα εδώ και περίπου εφτά χρόνια ο κόσμος και το προσωπικό του νοσοκομείου να ταλαιπωρούνται αφάνταστα. «Με τη σημερινή (χθεσινή) μας εκδήλωση θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση όλων των Λαρνακέων για την ανικανότητα της κυβέρνησης και τον αφόρητο εμπαιγμό σε βάρος της πόλης μας στο θέμα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Αυτή τη φορά απαιτούμε να σεβαστούν τον κόσμο που ταλαιπωρείται και υποφέρει και να υλοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος των διαμαρτυρομένων.

Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου με την αποπεράτωση και λειτουργία της θα στεγάσει σημαντικά τμήματα του νοσηλευτηρίου, παράλληλα θ’ αποσυμφορήσει το υφιστάμενο κτήριο του νοσοκομείου, ενώ θα δώσει λύσεις και στο τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend