Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Τις έφερνε στην Κύπρο για εικονικούς γάμους και τις εξωθούσε στην πορνεία
Λάρνακα: Τις έφερνε στην Κύπρο για εικονικούς γάμους και τις εξωθούσε στην πορνεία

Λάρνακα: Τις έφερνε στην Κύπρο για εικονικούς γάμους και τις εξωθούσε στην πορνεία

Άλλο ένα κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων με εισαγόμενες «νύμφες» επί πληρωμή κι εμπορία ενήλικων προσώπων πιστεύει ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 35χρονος, από τη Βουλγαρία, κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος. Ο ύποπτος φέρεται τους τελευταίους μήνες να κρατούσε υπό καθεστώς ομηρίας δύο νεαρές ομοεθνείς του και τις εξανάγκασε στην τέλεση εικονικών γάμων με αλλοδαπούς, εισπράττοντας ο ίδιος τα κέρδη. Την μία κοπέλα, μάλιστα, φαίνεται πως την εξωθούσε και στην πορνεία.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από 20χρονη, από τη Βουλγαρία, άγνωστα πρόσωπα προσέγγισαν την ίδια και μια 23χρονη ομοεθνή της και τις έπεισαν να έρθουν στην Κύπρο με σκοπό την τέλεση εικονικού πολιτικού γάμου με αλλοδαπούς. Τις υποσχέθηκαν, μάλιστα, ότι από την τέλεση του εικονικού γάμου θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των δυόμισι χιλιάδων ευρώ. Με την άφιξη τους στην Κύπρο, αρχές περασμένου Αυγούστου, τις παρέλαβε ο 35χρονος και τις μετέφερε σε οικία στη Λάρνακα. Έπειτα, όμως, από μια εβδομάδα οι δύο γυναίκες ζήτησαν να φύγουν από την οικία στην οποία βρίσκονταν. Ο 35χρονος, ωστόσο, ο οποίος είχε στην κατοχή του τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αρνήθηκε να τις αφήσει να φύγουν.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της παραπονούμενης, σε μεταγενέστερο στάδιο ο ύποπτος τις μετέφερε σε άλλο χώρο, όπου εκεί υποχρέωνε την 23χρονη να έρχεται σε συνουσία με άλλα πρόσωπα έναντι αμοιβής. Επιπρόσθετα, τον περασμένο Σεπτέμβριο τις υποχρέωσε με τη βία και με απειλές να τελέσουν εικονικούς γάμους με αλλοδαπούς, ενώ την αμοιβή από τους εικονικούς γάμους την πήρε ο ίδιος.

Η Αστυνομία διερευνά πόσους εικονικούς γάμους τέλεσαν οι δύο παραπονούμενες κοπέλες και σε ποιο δημαρχείο τελέστηκαν καθώς επίσης και πόσες φορές η 23χρονη ήλθε σε συνουσία με άνδρες έναντι αμοιβής, όπως είναι ο ισχυρισμός της.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικών γάμων, εμπορίας ενήλικων προσώπων, απαγωγής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend