Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται το θέμα μετακίνησης των εταιρειών γκαζιού
Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται το θέμα μετακίνησης των εταιρειών γκαζιού

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται το θέμα μετακίνησης των εταιρειών γκαζιού

Εφικτή είναι η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος μετακίνησης των υγρών καυσίμων από τα παράλια της Λάρνακας μέχρι το τέλος του 2019. Αντίθετα, προκύπτουν καθυστερήσεις όσον αφορά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Μετά την τελευταία συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου που έγινε στις 9 Οκτωβρίου, στο Δήμο Λάρνακας επικρατεί αισιοδοξία ότι τουλάχιστον για τα πετρελαιοειδή θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης.

Πλέον, οι αρχές της Λάρνακας αναμένουν ότι στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον Δεκέμβριο να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι κατασκευαστικές εργασίες, να δοθούν οι άδειες λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες για όσες εταιρείες επέλεξαν εξυπηρέτηση από άλλους. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας σημειώνει ότι τα πράγματα δεν προχωρούν τόσο καλά όσον αφορά το υγραέριο.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι όσον αφορά τον τρόπο εξυπηρέτησης των πλοίων που θα μεταφέρουν τα προϊόντα εκκρεμούν θέματα και προκύπτουν σοβαρά προβλήματα, για τα οποία πρέπει να ληφθούν σοβαρές και γρήγορες αποφάσεις. «Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αδειοδότηση των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου λόγω θεμάτων ασφάλειας, στη λήψη τελικών αποφάσεων για τη κατασκευή αγκυροβολίου και στην τροχιοδρόμηση των διαδικασιών μετακίνησης της ασφάλτου πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο και όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να μη κινδυνεύσει το χρονοδιάγραμμα του Δεκεμβρίου 2020 με επακόλουθο να μην μπορεί να επιτευχθεί», υπογραμμίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Επίσης, ο δήμος της πόλης προβληματίζεται και για το γεγονός ότι, από ενημέρωση που είχε τόσο από τις εταιρείες όσο και από κυβερνητικές πηγές, διαφάνηκε αρχικά ότι θα υπήρχε κατάληξη με αμοιβαίες αποδεκτές λύσεις, ωστόσο κατά την τελευταία συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής προέκυψαν διαφοροποιήσεις…

Ήδη ο Δήμος Λάρνακας με επιστολή του προς στους αρμόδιους υπουργούς ζήτησε τη δική τους παρέμβαση στα θέματα αρμοδιότητάς τους και παράλληλα την σύγκληση, το συντομότερο, της Διυπουργικής Επιτροπής, με στόχο τη λήψη τελικών αποφάσεων, ώστε οι εταιρείες να προχωρήσουν τάχιστα στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend