Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πενήντα έργα στον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο ένα για Λάρνακα
Πενήντα έργα στον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο ένα για Λάρνακα

Πενήντα έργα στον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο ένα για Λάρνακα

Μέσα στα πενήντα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εξαγγέλθηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, μόνο ένα αφορά την Λάρνακα… Σύμφωνα με το βουλευτή Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη, το μοναδικό έργο στον προϋπολογισμό του κράτους που σχετίζεται με την ανάπτυξη της Λάρνακας είναι η τρίτη φάση βελτίωσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, με κόστος 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Ορφανίδης, «πρόκειται για ένα έργο το οποίο εδώ και χρόνια εξαγγέλλεται κατ’ επανάληψη, αλλά μονίμως χάνεται στους λαβύρινθους  της κυβερνητικής πολιτικής». Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που περνά από την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, είχαν κατακυρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 προσφορές για μελέτη και σχεδιασμό, σχετικά με την διαδικασία η οποία θα έπρεπε ν’ ακολουθηθεί.

Μάλιστα, το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε, τότε, ότι οι όποιες απαλλοτριώσεις είχαν γίνει παλαιότερα στα πλαίσια ανακατασκευής του δρόμου, έπαψαν να ισχύουν και ότι θα ξεκινούσε νέα διαδικασία απαλλοτριώσεων από την αρχή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και το 2018 από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν είχε επισκεφθεί τη Λάρνακα, πλαισιωμένος από υπουργούς και διευθυντές διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων. «Εφόσον όλα αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα, δηλαδή ούτε οι απαλλοτριώσεις, ούτε ο σχεδιασμός, η εξαγγελία ενός τέτοιου αναπτυξιακού έργου για το 2020 αποτελεί… γαργάλισμα στ’ αυτιά των Λαρνακέων, ότι δηλαδή η κυβέρνηση προωθεί έστω ένα μεγάλο έργο για την Λάρνακα. Διερωτώμαι γιατί τόσος εμπαιγμός.

Την ίδια ώρα, στα πλαίσια του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος ανακοινώνεται και η μεταφορά νερού από την μονάδα αφαλάτωσης Βασιλικού στη μείζονα Λευκωσία, ένα έργο 53,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ελπίζω να μην το συμπεριλάβουν κι αυτό το έργο ως έργο που αφορά την Λάρνακα. Καλό είναι οι Λαρνακείς να τα γνωρίζουν όλα αυτά και να μην αναμένουν έργα υποδομής, τα οποία πλέον με την πάροδο του χρόνου ακούγονται… ως μύθοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρ. Ορφανίδης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend