Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο μαύρος Ιούνης της ασφάλτου – Ασταμάτητο το αίμα στους δρόμους της Κύπρου
Ο μαύρος Ιούνης της ασφάλτου – Ασταμάτητο το αίμα στους δρόμους της Κύπρου

Ο μαύρος Ιούνης της ασφάλτου – Ασταμάτητο το αίμα στους δρόμους της Κύπρου

Θλίψη προκάλεσε ο τραγικός θάνατος του 17χρονου του Στέφανου Πηλιώτη από το Παραλίμνι, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο πριν από ένα δεκαήμερο στον Πρωταρά, όταν όχημα 64χρονου συγκρούστηκε με τη μοτοσυκλέτα του άτυχου Στέφανου.

Ο νεαρός διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου και από τις εξετάσεις των επί καθήκοντι ιατρών και διαπιστώθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα στο δεξιό πόδι.

Τελικά ο Στέφανος δεν άντεξε αφού χθες κρίθηκε κλινικά νεκρός και εκεί κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Ο θάνατος του Στέφανου, έρχεται να προστεθεί στην μακρά μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου του φετινού Ιούνη. Νέοι άνθρωποι έχασαν άδικα την ζωή τους η δίνουν μάχη να κρατηθούν στην ζωή μετά από εμπλοκή τους σε τροχαία, όλα με αίτία τον ανθρώπινο παράγοντα, τα λάθη και τις παραλείψεις.

01/06/2019 – Χρυστάλλα Κουμούσιη (36)

Πρώτο θύμα του μήνα, η 36χρονη Χρυστάλλα Κουμούσιη από την Πάφο η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μετά από εμπλοκή της σε τροχαίο την 1η Ιουνίου 2019.

Το απόγευμα εκείνης τη μέρας σαλούν όχημα που οδηγούσε η 36χρονη επί της οδού Πριάμου στην Κάτω Πάφο, σε κάποιο σημείο του δρόμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε με άλλο όχημα, διπλοκάμπινο, που οδηγούσε 26χρονος.

Οι δύο οδηγοί διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου και λίγο αργότερα η 36χρονη υπέκυψε στα τραύματα της.

02/ 06/2019 – Matiss Daniels (19)

Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκε την επόμενη μέρα ο 19χρονος Matiss Daniels όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στη Λεμεσό όπου και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος Matiss εκτινάχθηκε από την μοτοσικλέτα και κτύπησε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Μάλιστα χρειάστηκαν ώρες να αναγνωριστεί η σορός του. Τελικά αυτό έγινε από φίλο του και έτσι ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό και η οικογένεια του που βρίσκεται στη Λετονία.

02/06/2019 Κυριάκος Καβάζης (32)

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου τη ζωή του έχασε ο 32χρονος Κυριάκος Καβάζης από τη Σωτήρα όταν ενεπλάκη σε τροχαίο στο Παραλίμνι. Ο Κυριάκος άφησε πίσω του τη χαρά της ζωής αλλά και την ευκαιρία να γίνει για πρώτη φορά πατέρας αφού η σύντροφος του περίμενε παιδί σε λίγους μήνες.

Ενώ ο άτυχος 32χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα στην οδό Σωτήρας, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 55χρονος, στην αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 55χρονος οδηγός αυτοκινήτου, φέρεται να επιχείρησε να κινηθεί με στροφή δεξιά προς παρακείμενο υποστατικό, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συγκρουστεί με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 32χρονος.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.

04/06/2019

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 26χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο δρόμο Φρενάρους-Αυγόρου.

Η κατάσταση του 26χρονου εξακολουθεί να είναι Κρίσιμη μετά το τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα στην , επαρχία Αμμοχώστου. ενώ ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στο δρόμο Φρενάρους – Αυγόρου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 18χρονη.

Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στον αναπνευστήρα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 26χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη.

07/06/2019 Χριστάκης Γιάγκου (66)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στην Ευρύχου-Νεκρός ο 66χρονος Χριστάκης Γιάγκου

Τρείς μέρες αργότερα τη ζωή του έχασε στην άσφαλτο ο 66χρονος Χριστάκης Γιάγκου στην Ευρύχου όταν το ιδιωτικό όχημα σαλούν του θύματος συγκρούστηκε βίαια με φορτηγό σκυροδέρματος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

11/06/2019

Μάχη για τη ζωή κατέληξε να δίνει 15χρονος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα με άλλο 15χρονο μετά από τροχαίο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο 15χρονοι από τη Λεμεσό προσέκρουσε στην οδό Μεταναστών στη Λεμεσό, στο πίσω μέρος σταθμευμένου οχήματος.

Από τη σύγκρουση, οι δύο νεαροί έπεσαν στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ο ένας 15χρονος αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος 15χρονος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται ως κρίσιμη.

12/06/2019

Την επόμενη μέρα ένα άλλο σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην επαρχία Λάρνακας μ με αποτέλεσμα να βρεθεί διασωληνομένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 20χρονος μοτοσικλετιστής από την Αραδίππου

Ο 20χρονος ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του μεγάλου κυβισμού στην πρώην οδό Αγίας Σοφίας στην Αραδίππου με κατεύθυνση το Τσιακκιλερό, σε κάποια στιγμή στην προσπάθεια του να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα πάνω στο πεζοδρόμιο, κτύπησε στην άκρη του πεζοδρομίου, σύρθηκε στο οδόστρωμα και αφού κτύπησε πάνω σε τσιμεντένιο όριο αποκοπής του δρόμου, πέρασε από πάνω του και κατέληξε σε ανοικτό τμήμα του δρόμου όπου και ακινητοποιήθηκε.

Από το δυστύχημα ο 20χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα άκρα. Αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα βάσης κρανίου, θλαστικά τραύματα στο φρύδι και το ζυγωματικό και διάφορες εκδορές και εγκαύματα τριβής στα άκρα.

Ο νεαρός διασωληνώθηκε και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Μάλιστα, ο 20χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα χωρίς άδεια οδηγού και ασφάλεια, ενώ φαίνεται δεν έφερε ούτε προστατευτικό κράνος.

15/06/2019

Τρείς μέρες μετά 21χρονος μοτοσικλετιστής που εργαζόταν ως διανομέας φαγητού τραυματίστηκε κρίσιμα σε τροχαίο στη Λεμεσό όταν σαλούν αυτοκίνητο που οδηγούσε εθνοφρουρός 19 ετών, στην προσπάθεια του να του ανέκοψε την πορεία του με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Από τη σύγκρουση ο 21ετών μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε κρίσιμα. Και από τις εξετάσεις νοσοκομείο Λεμεσού διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εσωτερική αιμορραγία.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Μαύρη» πρωτιά για την Κύπρο σε θανάτους από τροχαία στις πόλεις

Μια θλιβερή πρωτιά καταγράφεται στους αστικούς κυπριακούς δρόμους , καθώς η Κύπρος μετρά περισσότερους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους των πόλεων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών , ποσοστό 70% έχασαν τη ζωή τους από θανατηφόρα τροχαία σε αστικούς δρόμους, στην Κύπρο σε σχέση με 38%, που είναι το ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή : Omega

Send this to a friend