Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απώλειες από Αγία Πετρούπολη προς Κύπρο
Απώλειες από Αγία Πετρούπολη προς Κύπρο

Απώλειες από Αγία Πετρούπολη προς Κύπρο

Αισθητά μειωμένος είναι φέτος ο αριθμός των προσφερόμενων αεροπορικών θέσεων από την Αγία Πετρούπολη προς Κύπρο… Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά την πρόσφατη τουριστική έκθεση, που έλαβε χώρα στην ρωσική μεγαλούπολη είναι αποθαρρυντικά, για την τουριστική βιομηχανία του νησιού μας εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο λειτουργός της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, δήλωσε ότι οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις από την Αγία Πετρούπολη προς την Κύπρο για το φετινό καλοκαίρι είναι μειωμένες κατά 35 χιλιάδες σε σύγκριση με πέρσι, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει, ως ένα βαθμό, την κάθοδο Ρώσων τουριστών στο νησί από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης. Και τούτο, διότι συγκεκριμένοι τουριστικοί οίκοι, για να μειώσουν τα κόστα, δρομολογούν πλέον πτήσεις από άλλα αεροδρόμια (εκτός Αγ. Πετρούπολης) που κρίνονται πιο συμφέροντα από οικονομικής άποψης.

Η Αγία Πετρούπολη θεωρείται τα τελευταία χρόνια η καλύτερη τουριστική αγορά της Ρωσίας, με την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον κόσμο της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος θεωρείται ποιοτικός τουρισμός (άτομα μορφωμένα, καλλιεργημένα).

Μείωση παντού

Δεν είναι, όμως, μόνο από την Αγ. Πετρούπολη και τη Ρωσία γενικότερα που παρατηρείται μείωση στις κρατήσεις στις αρχές της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε με τη σειρά του ότι υπάρχει ανησυχία για τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού και ειδικά για τον Ιούνιο, αφού οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία που ήδη υπάρχουν ή που έρχονται δεν είναι στα επίπεδα τα περσινά. Και μιλάμε για μείωση στις κρατήσεις απ’ όλες τις παραδοσιακές αγορές της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Μετά την έξαρση που παρατηρήθηκε από τη ρωσική αγορά αρχές Μαΐου λόγω των γιορτών, αυτή την εποχή παρατηρείται κάμψη και από τη ρωσική αγορά.

«Οι ξενοδόχοι της επαρχίας Αμμοχώστου δεν κάθονται με σταυρωμένα και ήδη μελετούν διάφορους τρόπους, είτε με προσφορές, είτε με ειδικά πακέτα τιμών, για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Είμαστε σε συνεχείς επαφές και σε συνεργασία με μεγάλους ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες για τον σκοπό αυτό. Προβληματιζόμαστε για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε», ανέφερε ο Δ. Τάκκας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend