Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Βραβείο Emmy σε 14χρονη Ε/κ που δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο)
Βραβείο Emmy σε 14χρονη Ε/κ που δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο)

Βραβείο Emmy σε 14χρονη Ε/κ που δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο)

Η 14χρονη Ελληνοκύπρια Νίκη Χρήστου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία, κέρδισε χθες βράδυ το βραβείο παιδικού Emmy για το ντοκιμαντέρ της «My Life: Born to Vlog», στην κατηγορία «Kids: Fuctual».
Καταχειροκροτούμενη, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα στις Κάννες όπου πραγματοποιηθήκαν τα 7α Διεθνή Παιδικά Βραβεία, η Νίκη περιγράφει τη ζωή της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω και μίας σπάνιας ασθένειας που έχει, σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, δίνοντας μαθήματα θάρρους και δύναμης στους εκατομμύρια ακόλουθούς της, αψηφώντας το μπούλινγκ που δέχεται και τους χαρακτηρισμούς τύπου «τέρας» και «αηδιαστική».
Η Νίκη γεννήθηκε στο Λονδίνο και η ζωή της άλλαξε ριζικά σε ηλικία έξι ετών. Οι γονείς της παρατήρησαν ότι στη δεξιά πλευρά του προσώπου της εξογκώνονταν φλέβες και την πήραν άμεσα στο γιατρό. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM).

Πρόκειται για μία ανωμαλία στη διάπλαση των αγγείων που προκαλεί από πονοκέφαλο, μέχρι επιληπτικές κρίσεις. Στη χειρότερη των περιπτώσεων προκαλεί εγκεφαλική αιμορραγία, που μπορεί να επιφέρει μέχρι και θάνατο.

Τότε ήταν που άλλαξε εντελώς η ζωή της. Υπέφερε συχνά από αιμορραγίες και οι επισκέψεις της σε νοσοκομεία ήταν πιο συχνές από ποτέ.

Μάλιστα οι γιατροί της απαγόρευσαν να συμμετέχει σε δραστηριότητες που θα της ανέβαζαν την πίεσή της, σταματώντας το μπαλέτο και το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσε. Αποτέλεσμα να νιώθει εντελώς απομονωμένη.

Όλα άλλαξαν όταν οι γονείς της ανέβασαν στο YouTube ένα βίντεο που την έδειχνε να τραγουδά. Ήταν ο τρόπος της 14χρονης να διατηρεί επαφή με τον έξω κόσμο. Έτσι δημιούργησε το προσωπικό της κανάλι με το όνομα Nikki Lilly, το οποίο έχει τεράστια απήχηση στον έξω κόσμο και στέλνει δεκάδες μηνύματα προς όλους τους ανθρώπους. 600 χιλιάδες άτομα την ακολουθούν, ενώ οι προβολές των βίντεό της μετρούν πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές.

Πηγή: philenews / parikiaki.com

Send this to a friend