Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Επιστροφή της σκόνης και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Επιστροφή της σκόνης και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Επιστροφή της σκόνης και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Σταδιακή επιστροφή της σκόνης από αύριο αναμένει η Μετεωρολογική, ενώ θα παρατηρούνται παράλληλα και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα, που δεν αποκλείεται στα ορεινά να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Αρχικά, θα παρατηρούνται και παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Αργότερα, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως σε ανατολικές περιοχές και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά, ενώ το βράδυ θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις σε δυτικές περιοχές.

Το Σάββατο, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ανατολικά το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και σύντομη μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να επανέλθει κοντά στις μέσες εποχικές τιμές.

 

Send this to a friend