Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Από την τέχνη στη βιωσιμότητα: Οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στο ARDES Project
Από την τέχνη στη βιωσιμότητα: Οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στο ARDES Project

Από την τέχνη στη βιωσιμότητα: Οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στο ARDES Project

Οι ταλαντούχοι μαθητές του κλάδου Καλών Τεχνών του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, συμμετείχαν σε εργαστήρια όπου τους δόθηκε  η ευκαιρία να διερευνήσουν τη βιωσιμότητα μέσα από το δημιουργικό πρίσμα της τέχνης και του σχεδιασμού. Ήταν μια ημέρα γεμάτη έμπνευση, μάθηση και πρακτικές εμπειρίες που σίγουρα έχουν εμπνεύσει τους μαθητές μας.

Οι μαθητές μας είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ARDES Project, χάρη στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Προγράμματος Erasmus+. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, έμαθαν πως η τέχνη και ο σχεδιασμός μπορούν να προάγουν την ιδέα της βιωσιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εκφράζουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας στην Πρεσβεία της Πορτογαλίας και στην Πρέσβειρα Mrs Vanda Sequeira για την ανεκτίμητη υποστήριξή τους στο έργο ARDES. Η παρουσία της στη συνάντηση ενδυνάμωσε τους μαθητές μας και εμπλούτισε το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στους διοργανωτές του ARDES Project για την αφοσίωση και το όραμά τους στη δημιουργία μιας τόσο σημαντικής πλατφόρμας για τη συμμετοχή και την εκπαίδευση των μαθητών μας.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στη Dr Simona Yiannaki, η οποία είναι η καρδιά και η ψυχή του ARDES Project. Το πάθος και η αφοσίωση της Dr Simonas Yiannaki έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της μετασχηματιστικής εμπειρίας για τους μαθητές μας. Είμαστε ευγνώμονες για το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και για την πρόσκληση στο σχολείο μας για να λάβει μέρος σε αυτό το έργο.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Υπεύθυνος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β.Δ. Αντώνης Αντωνίου, η Συντονίστρια του Κλάδου Καλών Τεχνών Β.Δ. Λουκία Λαζαρίδου και η καθηγήτρια Τέχνης Κωνσταντίνου Κυριακή.

Στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, πιστεύουμε στην παροχή ευκαιριών στους μαθητές μας να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Εκδηλώσεις όπως το ARDES Project αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσής μας να παρέχουμε ένα δυναμικό και πλούσιο εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και το πάθος για τη βιωσιμότητα.

Ας συνεχίσουμε μαζί να εμπνέουμε και να ενδυναμώνουμε την επόμενη γενιά.

https://ardesproject.eu/

Send this to a friend