Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πάμε για φαγητό σε 5 χωριουδάκια που είναι γνωστά για την ταβέρνα τους
Πάμε για φαγητό σε 5 χωριουδάκια που είναι γνωστά για την ταβέρνα τους

Πάμε για φαγητό σε 5 χωριουδάκια που είναι γνωστά για την ταβέρνα τους

Αυτή την περίοδο, λίγο πριν μπει η άνοιξη, εντοπίζουμε τα πρώτα δείγματά της στην κυπριακή ύπαιθρο. Οι πρώτες αμυγδαλιές άνθισαν ενώ τα πιο θαρραλέα αγριολούλουδα έκαναν την εμφάνισή τους. Έτσι, αυτό το σαββατοκύριακο εξορμούμε στη φύση και απολαμβάνουμε τις πρώτες εκφάνσεις της άνοιξης καταλήγοντας σε κάποιο όμορφο ταβερνάκι.

Αυτή τη φορά προτίμησε να επισκεφθείς ένα μικρό χωριουδάκι της Κύπρου που διαθέτει μία και μοναδική ταβέρνα εξαιτίας της οποίας το χωριό απέκτησε φήμη και έγινε ακόμα πιο γνωστό. Πέντε μικρά χωριουδάκια της Κύπρου, λοιπόν, με ελάχιστους κατοίκους φιλοξενούν σήμερα μερικές από τις πιο καλόγουστες ταβέρνες του νησιού.

Γιαννακός, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας 
Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου, την Φικάρδου, που σε κάνει να νιώθεις πως σταμάτησε ο χρόνος κάπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα συναντήσεις το όμορφο πετρόκτιστο ταβερνάκι του Γιαννακού. Η ταβέρνα καθημερινά σερβίρει αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες ενώ κάθε Παρασκευή βράδυ σερβίρεται κλέφτικο. Το μαγαζί είναι πετρόκτιστο, διώροφο, διαθέτει εξωτερικές βεράντες πάνω και κάτω με θέα τις κεραμιδένιες στέγες των σπιτιών του χωριού ενώ στο εσωτερικό θα βρεθεί σε ένα ζεστό χώρο, με έντονο κυπριακό χαρακτήρα της υπαίθρου και τζάκι.
(22633311 – 99689497) χωριό Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Δ-Πεμ 09.30-19.00 / Παρ-Κ 09.00-02.00.

Μαγεία Λαζανιά, Λαζανιά, επ. Λευκωσίας 
Το παλιό σχολείο του χωριού μετατράπηκε σε μια γραφική ταβερνούλα, που φτιάχνει νόστιμα πιάτα και παραδοσιακά εδέσματα, όπως ακριβώς τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.
(96530129) Λαζανιάς, επ. Λευκωσίας. Τρ-Κ μεσημέρια & Παρ-Σ και τα βράδια.

Ταβέρνα Σάμα, Σπήλια, επ. Λευκωσίας 
Θα σε ταξιδέψει στον χρόνο αφού στεγάζεται σε ένα αυθεντικό κυπριακό σπίτι του περασμένου αιώνα. Στον προσεγμένο του χώρο λοιπόν θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες (€14), μαγειρευτά και είδη σχάρας.
(22519559) Σπήλια, επ. Λευκωσίας. Παρ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-17.00.

Συμπόσιο, Πελένδρι, επ. Λεμεσού 
Με τον δικό της κήπο, με παραδοσιακό ξυλόφουρνο και με μοναδικά πιάτα με φρέσκα χόρτα εποχής και μανιτάρια από τους αγρούς, θα σου ετοιμάσει ένα μενού βασισμένο στις συνταγές και τις γεύσεις του τόπου μας. Εσύ απλώς πάρε θέση δίπλα στο τζάκι και ετοιμάσου να απολαύσεις άγρια μανιτάρια, σπιτικές ραβιόλες, καθώς και παραδοσιακό ψωμί, μουσακά και άλλα πολλά.
(99404348) Προδρόμου 61, Πελένδρι, επ. Λεμεσού.

Παγκράτιος, Μηλιού, επ. Πάφου
Eίναι μια από τις καλύτερες του νησιού. Συνδυάζει νόστιμο, πατροπαράδοτο φαγητό και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Φημισμένα πιάτα της αποτελούν το κρασάτο κουνέλι, αλλά και η εξαιρετική σπιτική της σούπα και βεβαίως όλα τα καλοψημένα είδη σχάρας από ντόπια κρέατα πρώτης ποιότητας, που τα σερβίρει σε χορταστικές μερίδες. Μπορείς ωστόσο να επιλέξεις τον μεζέ (€19).
(70003757) Πλατεία Μηλιού, επ. Πάφου. Πεμ-Σ 16.00-24.00 & Κ 13.00-24.00.

Πηγή: checkincyprus.com

Send this to a friend