Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λυγίζει μπροστά στην κάμερα ο πρόεδρος της Cobalt για τους εργαζόμενούς του (ΒΙΝΤΕΟ)
Λυγίζει μπροστά στην κάμερα ο πρόεδρος της Cobalt για τους εργαζόμενούς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Λυγίζει μπροστά στην κάμερα ο πρόεδρος της Cobalt για τους εργαζόμενούς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ατυχία, ο «πόλεμος» και τα ερωτήματα για το κλείσιμο της Cobalt.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Cobalt Γρηγόρης Διάκος μίλησε αποκλειστικά στο philenews στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στην πολιτεία, στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν αλλά και στους 280 υπαλλήους που βρέθηκαν μετέωροι να ψάχνουν για δουλειά…

Ο κύριος Δράκος στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Παναγιώτη Δημόπουλο δε δέχεται τα σενάρια κακοδιαχείρισης που οδήγησαν στο κλείσιμό της:

«Κακοδιαχείριση; Λυπάμαι αλλά ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο αποδοτικοί μπορούσαμε και με τα τελευταία μέτρα που πήραμε και την αλλαγή της διευθυντικής ομάδας της εταιρείας τα αποτελέσματα τους τελευταίους 4 μήνες είναι πάρα πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Καταφέραμε να αυξήσουμε πολύ σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας. Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι τα αεροπλάνα πλέον πετάνε γεμάτα ενώ πριν τον Μάϊο τα αεροπλάνα πετούσαν μισά.»

Ο υπερβάλων ζήλος του γενικού διευθυντή και τα ερωτήματα

Ο πρόεδρος της Cobalt air σχολίασε και τη δήλωση του Γενικού διευθυντή του υπ. Συγκοινωνιών στην πρωινή εκπομπή του ACTIVE πως είχε αντιληφθεί ότι κάτι δνε πήγαινε καλά στην εταιρεία όταν απολύθηκε ο ceo που φερόταν μάλιστα να είχε λύσει και το πρόβλημα στις καθυστερήσεις των πτήσεων. Κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Δράκος:

«Το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων λύθηκε όταν απολύθηκε η πρώτη ομάδα από την εταιρεία. Δεν ξέρω τι μυρίστηκε ή τη όσφρηση είχε ο Γενικός διευθυντής, θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που τον αφορά. Αντίθετα θα μπορούσε να έρθει κοντά μας αν είχε έστω κι αυτή την υποψία να ζητήσει να δει τ’ αποτελέσματα τι είχαμε πριν και τι έχουμε σήμερα… Δεν είναι ο προηγούμενος γενικός διευθυντής που έλυσε τα προβλήματα, είναι οι 4 Κύπριοι διευθυντές που είχαν διοριστεί, οι οποίοι με μεγάλη αφοσίωση και πολλές ώρες εργασίας καταφέραμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Μια εταιρεία αν πάει καλά δεν ευθύνεται ένα άτομο μόνο. Ευθύνεται η ομάδα. Ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης δυστυχώς εστιάστηκε μόνο στη μία αλλαγή που κάναμε και δεν έκανε τον κόπο ν’ ασχοληθεί καθόλου με τους άλλους 4 διευθυντές που είχαμε αλλάξει και θα έπρεπε να ρωτήσει την πολιτική αεροπορία να δει τη σύγκριση που υπήρχε πριν και μετά από αυτές τις αλλαγές… Λυπούμαι να πω ότι ο Γενικός διευθυντής έδειξε υπερβολικό ζήλο στην αλλαγή μόνο του ενός ατόμου, το θεώρησε ότι μόνο με αυτόν μπορεί να μιλά μόνο με αυτόν μπορεί ν’ ανταλάσσει απόψεις και μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα γιατί συνέχεια επαναφέρει το ίδιο θέμα.»

Η Cobalt έκλεισε από μία ατυχία…

Στο ερώτημα επιγραμματικά σε κάποιον που θα τον ρωτούσε γιατί έκελισε η Cobalt, ο πρόεδρος της εταιρείας απάντησε:

«Η Cobalt δεν έπρεπε να κλείσει. Η Cobalt έκλεισε από μία ατυχία… Σήμερα υπάρχει μια εταιρεία που αν πατήσεις το κουμπί να ξεκινήσει, η εταιρεία δραστηριοποιείται αμέσως!».

Στο μήνυμά του προς τους χιλιάδες επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, προσπάθησε να εξηγήσει πως δυστυχώς δεν είχε άλλη επιλογή:

«Ν’ απολογηθώ; Να νιώσω ένοχος; Δυστυχώς σ’ αυτό το επάγγελμα αυτή είναι η κατάσταση. Έπρεπε να σταματήσει η εταιρεία τη λειτουργία της. Δυστυχώς δεν μπορείς να προειδοποιήσεις,να βγάλεις μια απόφαση σήμερα ότι θα σταματήσω τη Δευτέρα για να δοθεί ο χρονικός ορίζοντας στους επιβάτες να επαναπρογραμματίσουν τα ταξιδια τους. Έτσι δουλεύει αυτός ο κλάδος…»

Τα δάκρυα και ο «πόλεμος» από τα θεσμικά όργανα του κράτους

Στο σημείο που λύγισε, βούρκωσαν τα μάτια του και «έσπασε» η φωνή του, ήταν όταν μίλησε για τους 280 εργαζόmενους της εταιρείας του:

«Είχαμε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας με όλο τον κόσμο μας. Νομίζω κανένας άλλος διευθυντής αν δεν ένιωθε την εμπιστοσύνη αυτού του κόσμου δε θα είχε το θάρρος να πάει να σταθεί μπροστά τους και να ζητήσει τη συνεργασία τους. Με συγκίνησε πολύ αυτή η συμπεριφορά γιατί ήταν αυτή η αναγνώριση που περίμενα απ’ όλον αυτόν τον κόσμο που εργάστηκε μαζί μας. Κι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι σήμερα είναι μαζί μας γιατί αναγνωρίζουν τι έγινε και δε θέλουν την υποκρισία των διαφόρων δημοσιευμάτων ή των πολιτικών ανακοινώσεων «οι καημένοι οι υπάλληλοι». Αυτοί οι υπάλληλοι μαζί μας θέλουν ν’ αγωνιστούν  και όλοι μας τρέχουμε να βρούμε νέο επενδυτή. Δεν υπάρχουν διευθυντές και υπάλληλοι. Υπάρχει μια ομάδα από 300 άτομα που θέλουμε να σώσουμε την εταιρεία γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει τεράστια.»

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, αν θα παραδώσει τα όπλα ή αν σκέφτεται ακόμη και τη δημιουργία νέας εταιρείας, ο κ. Δράκος μίλησε για τον «πόλεμο» που δέχθηκε:

«Δεν είναι εύκολο πράγμα ν’ αποχωρήσεις αλλά και να συνεχίσεις αν έχεις όλον αυτόν τον πόλεμο από τα θεσμικά όργανα του κράτους».

Πηγή: philenews.com

Send this to a friend