Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών που είχε δρομολογηθεί να δημιουργηθεί στο Ζύγι, αναφέρθηκε εκτενώς η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανιδου,απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΒουλευτήΛάρνακας Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος ζητούσε να μάθει για τις συνθήκες και το χρόνο φιλοξενίας των ανηλίκων αιτητώνΔιεθνούς Προστασίας. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, είναι συνήθως άνω των 15 ετών και φιλοξενούνται κυρίως σε κρατικά ή μη κυβερνητικά ιδρύματα εφηβικής προστασίας ή σε ανάδοχες οικογένειες, αναφέρει στην απάντηση της η Υπουργός. Το Κέντρο, που με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προγραμματίζεται να δημιουργηθεί, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 ανηλίκους και θα έχει ξεκάθαρο διαχωρισμό για τη φιλοξενία αγοριών και κοριτσιών μεταξύ 13-18 χρόνων. Στο Κέντρο θα προσφέρεται η δυνατότητα παροχής φροντίδας, ψυχολογικής στήριξης, και κοινωνικής αποκατάστασης, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός προς όφελος των ανηλίκων. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα παραμένουν στο χώρο 9 με12 μήνες περίπου μέχρι την διεκπεραίωση των διαδικασιών του αιτήματος διεθνούς προστασίας.  Για το σχεδιασμό του κτηρίου θα ληφθεί υπόψη η διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία των παιδιών, όπως αυτά τα στοιχεία έχουν ληφθεί υπόψη και στο σχεδιασμό των υφιστάμενων χώρων φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που είναι 3 κρατικοί και 2 χώροι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η κα Αιμιλιανίδουεπισημαίνει ότι, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, εδώ και 4 χρόνια έχουν αναπτύξει συνεργασία, με διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εξειδικεύονται σε θέματα μετανάστευσης και Λειτουργοί συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Εκδήλωση τιμής κι ευγνωμοσύνης προς όλους όσοι πρόσφεραν εισφορά για αγορά του οικήματος της Ομόνοιας Αραδίππουπραγματοποιείται στις 7:30μμ, στο οίκημα του Σωματείου στην Αραδίππου. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Ομόνοιας Αραδιππου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Θα προηγηθεί αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

130 Φιλιππινέζοι που ζουν στην Κύπρο και η οργάνωση των Φιλιππινέζων εργατών στο εξωτερικό καθάρισαν εθελοντικά το Μακένζι. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση καθαρισμού που πραγματοποιεί η κοινότητα ατόμων από τις Φιλιππίνες. Τον περασμένο μήνα, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών είχαν διοργανώσειεκδήλωση καθαρισμού της παραλίας των Φοινικούδων.Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η κοινότητα, οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται μέσα στις πέντε πρώτες χώρες με τους περισσότερους συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η τρίτη κατά σειρά  συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με κατοίκους του Συνοικισμού Ζήνων, με απώτερο σκοπό την άμεση επαφή με τους δημότες, την ενημέρωση και  την  επίλυση προβλημάτων. Ο Κοινοτάρχης της περιοχής και οι κάτοικοι υπέβαλαν προς στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς  Συμβούλους ερωτηματαγια την κατάσταση και επιδιόρθωση των δρόμων, την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, καθώς και τη συντήρηση των Πάρκων που υπάρχουν στο Συνοικισμό.

Send this to a friend