Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ξέσπασαν οι συγγενείς του ζεύγους Χατζηγεωργίου – Την ‘είπε’ στο δικηγόρο του ο Τζιωνής
ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ξέσπασαν οι συγγενείς του ζεύγους Χατζηγεωργίου – Την ‘είπε’ στο δικηγόρο του ο Τζιωνής

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ξέσπασαν οι συγγενείς του ζεύγους Χατζηγεωργίου – Την ‘είπε’ στο δικηγόρο του ο Τζιωνής

Ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (13/06) οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό του Στροβίλου με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Πρόκειται για τους κατηγορούμενους, Λοϊζος Τζιωνή 33 ετών, την  συμβία του Σάρα Σιάμς 21 ετών, τον ετεροθαλή αδελφό του 33χρονου, τον Λευτέρη Σολωμού 23 ετών και τον 22χρονο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με ένταση από την πλευρά των συγγενών του ζεύγους. Με το που εισήλθε στην δικαστική αίθουσα ο Λοϊζος Τζιωνής οι συγγενείς του φωνάξαν “φονιά”.

Ο δικηγόρος της Σιάμς να ζήτησε από τον δικαστή όπως μετακινηθεί από την θέση της και να μην είναι δίπλα από τον Τζιωνή.

Ο δικαστής ρώτησε τον Λοϊζο Τζιωνή αν θα εμφανιστεί με δικηγόρο, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεύει δεν ήταν εντός της αίθουσας. Ο Τζιωνής είπε στο δικαστήριο πως δεν θα χρειαστεί δικηγόρο μέχρι το τέλος της δίκης.

Σε κάποια στιγμή εισήλθε στην αίθουσα ο δικηγόρος του με τον Τζιωνή να του απαντά ‘άρκησες’.

Ακολούθως στους τέσσερις κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Τζιωνής παραδέχθηκε 7 από τις 8 κατηγορίες, αρνούμενος αυτήν της διάρρηξης. Ανέφερε μάλιστα στον δικαστή ότι δεν διέρρηξε την οικία γιατί ήταν ανοικτά όπως είπε. Να αναφέρουμε πως αναμεσά στις κατηγορίες που παραδέχτηκε είναι και αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν καμία από τις κατηγορίες.

Να σημειώσουμε πως ο Τζιωνή ήταν συναινετικός στο δικαστήριο και βοηθητικός. Μάλιστα, φέρεται να είχε γνώση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο 33χρονος αιτήθηκε έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας και το αίτημα του έγινε αποδεκτό. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 29η Οκτωβρίου 2018. Να αναφέρουμε πως εκκρεμεί η αίτηση νομικής αρωγής του 3ου κατηγορούμενου, αδελφού του Τζιωνή, η οποία έχει οριστεί για εξέταση στις 25 Ιουνίου.

Οι τέσσερις καθηγούμενοι θα παραμείνουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Θυμίζουμε πως το φρικτού έγκλημα διαπράχθει στις 19 Απριλίου. Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μαζί με τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου εντοπίστηκαν νεκροί στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους.

Ο Τζιωνής διαμήνυσε στους 3 συλληφθέντες ότι ξέρει πολύ καλά το σπίτι. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο  τους έκανε και ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του σπιτιού λίγο πριν το φονικό.

Ο Τζιωνής μπήκε στο σπίτι  και προχώρησε αμέσως προς το δωμάτιο που ήξερε ότι υπήρχε χρηματοκιβώτιο.Μόλις αντιλήφθηκε ότι έλειπε το χρηματοκιβώτιο, τον κυρίευσε πανικός ενώ την ίδια ώρα άκουσε μια γυναικεία φωνή και έψαξε χώρο για να κρυφτεί. Εκείνη τη στιγμή εισήλθε στο δωμάτιο του ζεύγους και εκεί είδε την Ντίνα Σεργίου. Βρισκόταν στο κρεβάτι και σηκώθηκε απότομα. Όπως ισχυρίστηκε ο Τζιωνής της ζήτησε συγνώμη και την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Η Ντίνα Σεργίου όμως αμέσως έβγαλε μια κραυγή και ο Τζιωνής ακριβώς εκείνη τη στιγμή έβγαλε το μαχαίρι.

Όταν ο Γιώργος Χατζηγεωργίου άκουσε την κραυγή της γυναίκας του έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο και όπως ισχυρίζεται ο Τζιωνής, ο 60χρονος τον άρπαξε από τον λαιμό. «Ψευτοπάλεψαν» όπως είπε χαρακτηριστικά και άρχισε να μαχαιρώνει τον άτυχο άντρα επειδή «ένιωθε απειλή».

Αφού σκότωσε το ζεύγος προχώρησε προς το δωμάτιο του 15χρονου γιου τους. Ο 15χρονος εκλιπαρούσε για τη ζωή του τον Τζιωνή και του είπε να πάρει ότι θέλει από το σπίτι.Ακολούθως όπως είναι γνωστό, ο Τζιωνής πήρε τον 15χρονο και τον ανάγκασε να ανοίξει την πόρτα στον Χατζηξενοφώντος. Στη συνέχεια οδήγησαν το παιδί στο κελάρι ενώ όπως ισχυρίστηκε ο Τζιωνής, τον συμβούλεψε να βρει τρόπο να δραπετεύσει.

 

 

Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

 

 

Send this to a friend