Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ετσι είναι σήμερα το αγοράκι που έγινε σύμβολο του πολέμου στην Συρία -Ηταν μέσα στα αίματα, με το βλέμμα χαμένο – BINTEO
Ετσι είναι σήμερα το αγοράκι που έγινε σύμβολο του πολέμου στην Συρία -Ηταν μέσα στα αίματα, με το βλέμμα χαμένο – BINTEO

Ετσι είναι σήμερα το αγοράκι που έγινε σύμβολο του πολέμου στην Συρία -Ηταν μέσα στα αίματα, με το βλέμμα χαμένο – BINTEO

Μπορεί να έχουν τραβηχτεί πολλές φωτογραφίες που να δείχνουν την ανθρώπινη κτηνωδία στην Συρία, αλλά η εικόνα- γροθιά στο στομάχι για όλη την εμφύλιο ήταν αυτή με τον τραυματισμένο Ομράν στο κάθισμα του ασθενοφόρου.

Συγκεκριμένα πριν ένα χρόνο ο Ομράν είχε διασωθεί από τα χαλάσματα και είχε μεταφερθεί σε κατάσταση σοκ στο ασθενοφόρο. Έχοντας αίματα στο κεφάλι και μαύρα ρούχα από τα χαλάσματα, ο Ομράν τότε είχε ένα αχανές βλέμμα, λες και κοιτούσε στο κενό.

Ένα χρόνο μετά το CNN αποφάσισε να αναζητήσει ξανά τον μικρό για να μάθει τι απέγινε και πως είναι η ζωή του σήμερα.

Σήμερα ο Ομραν ζει ακόμη στο Χαλέπι με την οικογένειά του σε ένα καινούργιο σπίτι που τους έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση.

Ο Ομράν έχασε τον αδελφό του από την αεροπορική επιδρομή κατά την οποία είχε βγει η φωτογραφία, ενώ τώρα που ρωτήθηκε για το τι θυμάται από εκείνη την νύχτα, ο ίδιος απάντησε «Το παλιό σπίτι είχε πέσει πάνω μας».

Πλέον η ζωή του Ομράν αρχίζει να επανέρχεται στο φυσιολογικό ρυθμό της… περνά την ώρα του παίζοντας παιχνίδια, βλέποντας κινούμενα σχέδια, όπως δηλαδή θα έπρεπε να κάνει κάθε παιδί στην ηλικία του.

Πηγή: tothemaonline.com

Send this to a friend