Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

– Εικόνα παντελούς εγκατάλειψης διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ότι παρουσιάζει ο συνοικισμός Αγίων Αναργύρων Α’. Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που εγκαινίασε σε περιοχές της Λάρνακας για επί τόπου συζήτηση των προβλημάτων με δημότες. Στην περιοχή υπάρχουν ακατοίκητα κι εγκαταλελειμμένα, ολόκληρα συγκροτήματα τριώροφων προσφυγικών πολυκατοικιών που είχαν χτιστεί αμέσως μετά την εισβολή. Οι ένοικοι έχουν μεταστεγαστεί σε νέες προσφυγικές οικίες, διότι πριν λίγα χρόνια τα κτίσματα κρίθηκαν επικίνδυνα κι ως εκ τούτου ακατάλληλα. Τα παλιά κτήρια θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για το σκοπό αυτό. Ενδεικτικό της αγωνίας των κατοίκων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή τους, ήταν και η αθρόα συμμετοχή στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο. Οι κάτοικοι έθεσαν υπ’ όψιν του Δημάρχου, το πρόβλημα που δημιουργείται στις λεγόμενες πλατείες του συνοικισμού, στους αδιέξοδους χώρους δηλαδή, όπου οι κάτοικοι σταθμεύουν τα οχήματα τους. Οι χώροι αυτοί, πλημμυρίζουν και καθίστανται επικίνδυνοι για ανθρώπους και αυτοκίνητα, είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, ο οποίος πρότεινε ως προσωρινή λύση την επίστρωση των αδιέξοδων χώρων με χαλίκι, έως ότου γίνει μελέτη για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Οι κάτοικοι έθεσαν και θέμα για το πρόβλημα που δημιουργείται με τους χώρους συλλογής σκυβάλων, πολλοί από τους οποίους δεν είναι προσβάσιμοι σε σκυβαλοφόρα οχήματα. Παραπονέθηκαν επίσης για κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται την ώρα που σχολούν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής που γειτνιάζει με τον συνοικισμό και συμφωνήθηκε την ώρα εκείνη να υπάρχει Τροχονόμος του Δήμου που να ρυθμίζει την κίνηση. Οι κάτοικοι ζήτησαν επίσης από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες στη συνάντηση, να διοργανώνονται στην περιοχή τους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

-Τα νέα μέλη της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου είναι οι Παύλος Δημητριάδης-Πρόεδρος, Λούκας Θεοδώρου-Αντιπρόεδρος, Μαρία Ξιούρουππα-Γραμματέας, Παντελής Κωνσταντίνου-Ταμίας, και μέλη της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου είναι οι Ιάκωβος Καμένος, Κυριάκος Κυριάκου, Λούκας Μιχαηλάς, Ανδρέας Καρίττεβλης, Παντελής Σιούκας, Παύλος Κίτσης, Χριστόδουλος Πάρτου.

-Επιστολή σχετικά με την αποκομιδή σκυβάλων των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο ΧΥΤΗ Κόσιης, απέστειλε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρήστος Ορφανίδης στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Μετά την συγκομιδή, τα σκυβαλοφόρα οχήματα του Δήμου μεταβαίνουν στο ΧΥΤΗ Κόσιης για αποκομιδή όπου ζυγίζονται, εκφορτώνουν τα υγρά απορρίμματα και στη συνέχεια εκφορτώνουν τα στερεά απορρίμματα, αναφέρει στην επιστολή. Η ζύγιση του φορτίου πριν την εκφόρτωση των υγρών απορριμμάτων, συνεπάγεται περισσότερο βάρος και κατ’ επέκταση υψηλότερο κόστος για τον Δήμο και τους πολίτες της Λάρνακας, επισημαίνει και ζητεί να εξεταστεί η διαδικασία που ακολουθείται και κατά πόσο ο Δήμος επιβαρύνεται οικονομικά.

-Ο Ροταριανός όμιλος Λάρνακας –Κιτίου διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του πρέσβη της Κούβας. Στον χαιρετισμό του ο πρέσβης μίλησε για τις σχέσεις Κύπρου –Κούβας αλλά και για κοινωνικά θέματα που αφορούν τις δύο χώρες. Η Πρόεδρος του συλλόγου Λυγία Πατσιά-Βαγιανού τίμησε τον Πρέσβη με μια αναμνηστική πλακέτα.

-Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας, στις 5μμ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα προεδρεύσει Συνεδρία της Ολομέλειας του ΣΑΛ

Send this to a friend