Home ΠΡΟΣΩΠΑ Μυράντα Προκοπιου: Η αγάπη της για το χορό, τα kangoo jumps και το μυστικό της επιτυχίας
Μυράντα Προκοπιου: Η αγάπη της για το χορό, τα kangoo jumps και το μυστικό της επιτυχίας

Μυράντα Προκοπιου: Η αγάπη της για το χορό, τα kangoo jumps και το μυστικό της επιτυχίας

Είναι δυναμική, είναι ταλαντούχα και είναι η θετική ενέργεια που ψάχνεις μέσα στη μέρα σου. Η γνωστή δασκάλα χορού, Μυράντα Προκοπιού, μας μίλησε για την αγάπη που έχει με τον χορό αλλά και την επιλογή της να ασχοληθεί με την γυμναστική των διασήμων που δεν είναι άλλη από τα Kangoo Jumps!

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με το χορό; 

Τα πρώτα μου βήματα στo χορό τα έκανα μόλις στα 5 μου χρόνια! Παρόλο που ήμουνα πολύ μικρή, αντιλήφθηκα, μέσα από την «παιδική» μου αγάπη και αφοσίωση στο χόρο ότι ήταν το χόμπι που με ολοκλήρωνε.

Η πορεία μου στο χώρο του χορού, του λαϊκού παραδοσιακού χορού, με είχε εξιτάρει τόσο με αποτέλεσμα στα 18 μου, παράλληλα με τις σπουδές μου, να συνεχίσω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου όλο και πιο πολύ και να χαράζω τη δικιά μου πορεία.

Πλέον διδάσκω στη Σχολή Χορού Η Κύπρος η οποία είναι και η βάση μου, αλλά παράλληλα διδάσκω και σε διάφορους άλλους ομίλους της Λάρνακας.

Πως προέκυψε η αγάπη σου με τα kangoo? 

Η αγάπη μου για το Kangoo Jumps και της εκγύμνασης γενικότερα προέκυψε κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο δεύτερο πτυχίο μου, στον κλάδο της φυσικής αγωγής.

Θέλοντας να εστιάσω σε ένα συγκεκριμένο είδος αερόβιας γυμναστικής για αρχή και συνάμα να βοηθήσω ανθρώπους να γυμνάζονται με ένα πιο ευχάριστο αλλά και αποδοτικό τρόπο, κατέληξα στο Kangoo Jumps, όπου μουσική, κινήσεις χορού – χορογραφίες αλλά και διασκέδαση συνδυάζονται.

Σκοπός μου ήταν και είναι, ένας ξεχωριστός τρόπος έκφρασης και αρμονικής συνύπαρξης σώματος και πνεύματος, δίνοντας ώθηση στον κάθε ένα να ανακαλύψει το δυναμικό του και να εξελιχθεί.

Πως αντέδρασαν οι γυναίκες της Κύπρου στην γυμναστική με τα kangoo? 

Παρόλο που το Kangoo Jumps στην Κύπρο δεν ήταν κάτι άγνωστο, η ανταπόκριση και η ζήτηση του κόσμου ήταν και είναι αρκετά μεγάλη. Αρκετές γυναίκες, αλλά και άντρες, όπως ακριβώς, ανάφερα προηγουμένως και όπως τουλάχιστον εγώ το αντιλαμβάνομαι, έχουν ανάγκη από ένα είδος εκγύμνασης που να συνδυάζει αρμονικά πνεύμα και σώμα.

Ερχόμενοι σε εμένα και θέτοντας μου τους στόχους που επιθυμούν, επιδιώκω και παλεύω μαζί τους για την υλοποίηση τους! Πάντα με επιμονή, υπομονή, το σωστό τρόπο άσκησης και φυσικά με ένα πλατύ χαμόγελο δύναμης!

Νιώθω πως έχεις το δικό σου success story. Η ενέργεια και η θετική σου αύρα μεταφέρουν κάτι πολύ όμορφο. 

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί και έχει τη δύναμη να δημιουργήσει το δικό του success story, φτάνει να κάνει αυτό που αγαπά!

Το μυστικό για την επιτυχία μας, την οποία ο κάθε ένας καθορίζει κι είναι διαφορετική, βρίσκεται μέσα μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του θέλω και τις δικές του απαιτήσεις από τον εαυτό του. Εάν λοιπόν κάνουμε πράξεις αυτά που επιθυμούμε και αγαπάμε, μπορούμε να επιτύχουμε, και ίσως, ποιος ξέρει, να γράψουμε και εμείς μία μικρή πρόταση στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του κόσμου. Από εδώ λοιπόν προκύπτει και η θετική μου ‘’αύρα’’ όπως λέτε, κάνοντας αυτά που αγαπώ και ονειρεύομαι!

Πως σε επηρέασε η πανδημία; 

Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει και τον κλάδο της άθλησης και εκγύμνασης.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έπληξε, δυστυχώς, παγκόσμια πολλές επιχειρήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι δύναμη και ομαδικότητα. Εύχομαι σε όλους να ορθοποδήσουν γρήγορα, από κάθε αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Τι να περιμένουμε από εσένα; 

Τι να περιμένετε; Αυτό που μπορώ μόνο να πω είναι ότι η καραντίνα μου έδωσε την ώθηση αλλά και την ευκαιρία να καταγράψω τα πλάνα μου, με αποτέλεσμα να περιμένω διακαώς την επιστροφή στην κανονικότητα. Απλά ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!!

Send this to a friend