Home ΠΡΟΣΩΠΑ Δήμητρα Λεωντίου: Η πορεία της στο χώρο του μακιγιάζ, οι συνεργασίες και τα tips που προτείνει
Δήμητρα Λεωντίου: Η πορεία της στο χώρο του μακιγιάζ, οι συνεργασίες και τα tips που προτείνει

Δήμητρα Λεωντίου: Η πορεία της στο χώρο του μακιγιάζ, οι συνεργασίες και τα tips που προτείνει

Όλες οι γυναίκες αγαπούν την ομορφιά και το σωστό μακιγιάζ. Πολλές φορές είτε το πιεσμένο πρόγραμμα είτε η δυσκολία για να δημιουργήσουμε μόνες μας το τέλειο look μας φέρνει σε σκέψεις. Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχουν πολλά ταλαντούχα χέρια εκεί έξω που με τις ικανότητες τους μπορούν να δημιουργήσουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας. Ανάμεσα τους και η γνωστή makeup artist και συμπολίτισσα μας, Δήμητρα Λεωντίου. Η Δήμητρα ασχολείται επαγγελματικά με το μακιγιάζ ενώ είναι η ιδιοκτήτρια του DG Touch.

Η αγαπημένη makeup artist μίλησε στο larnakaonline για την πορεία της αλλά και για τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για το μακιγιάζ.

Πότε αποφάσισες να γίνεις Make Up Artist και για πιο λόγο;

To μακιγιάζ πάντοτε τραβούσε την προσοχή μου από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί τη μητέρα μου να μακιγιάρεται μπροστά στον καθρέφτη και με το που τελείωνε να αρπάζω τα πράγματα της και να αρχίζω εγώ τα δικά μου. Πολλές φορές όταν ήμουν ακόμα μικρή, θυμάμαι να έρχονται φίλες μου στο σπίτι και η πρώτη μου ερώτηση ήταν πάντα «θέλεις να σε βάψω?». Αφότου είχα μεγαλώσει, το πάθος μου για το μακιγιάζ γινόταν όλο και μεγαλύτερο. Όλες μου οι φίλες περνούσαν από το σπίτι μου πριν από κάθε έξοδο. Όσο περνούσαν τα χρόνια, όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμουν ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Κατάφερα να μετατρέψω το πάθος μου σε δουλειά και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ τυχερή. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα να ξυπνάς το πρωί και να είσαι πραγματικά χαρούμενη με τη δουλειά που ασχολείσαι.

Θυμάσαι την πρώτη δουλειά που έκανες ως makeup artist;

Η πρώτη μου δουλειά ως επαγγελματίας makeup artist, ήταν το 2015 ως μέλος της ομάδας του Beautyline Make Up Team στα βραβεία Mad Walk. Μετά ακολούθησαν τα Madame Figaro και πολλά άλλα fashion shows με Κύπριους σχεδιαστές όπως ο Παντελής Μήτσος και η Ρίτα Αττάλα.

Ποια ήταν τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα και που σε βρίσκουμε σήμερα;

Η πρώτη μου επαγγελματική εργασία στο χώρο ήταν στα Beautyline. Με βοήθησε πάρα πολύ η καθημερινή τριβή με το αντικείμενο. Γνώρισα ανθρώπους που μέσα από την δουλειά και τις εμπειρίες τους έμαθα πράγματα, κέρδισα γνώσεις. Μετά από 8 χρόνια στα Beautyline, ήθελα μια αλλαγή. Να δοκιμάσω κάτι αποκλειστικά για μένα. Να βγάλω προς τα έξω τις ιδέες και την δουλειά μου. Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω το δικό μου χώρο / studio στη Λάρνακα, σε συνεργασία με την αδερφή μου Γεωργία η οποία ανήκει και αυτή στο χώρο του μακιγιάζ. Το 2019 λοιπόν, ήταν η αρχή για το DG Touch. Φέτος, έχει έρθει και μια καινούρια συνεργασία για μας, με το Louis Night Show στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου, όπου επιμελούμαστε το μακιγιάζ των ανθρώπων της εκπομπής αλλά και των καλεσμένων. Επίσης, μπορείτε κάθε Παρασκευή να μας ακούτε στον Active Radio όπου στις 9 το πρωί δίνουμε κάποιες συμβουλές γύρω από το μακιγιάζ αλλά και πολλά δώρα σε συνεργασία με τα Trends Beauty Shops.

Πώς βλέπεις τις γυναίκες και τελικά βγάζεις κάθε φορά αυτό το θηλυκό αποτέλεσμα;

Όπως ένας ζωγράφος μπορεί να εμπνευστεί από το οτιδήποτε και μετά να πάρει ένα λευκό καμβά και να τον μετατρέψει σε έργο τέχνης, έτσι και εγώ, εμπνέομαι από τη φύση, τα χρώματα, τις εποχές και σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας αποφασίζουμε μαζί το τελικό αποτέλεσμα. Σημασία στην απόφαση παίζουν το στυλ, η διάθεση αλλά και η τολμηρότητα της κάθε γυναίκας. Πολλές φορές μελετάω περιοδικά ή στο διαδίκτυο μακιγιάζ από προηγούμενες δεκαετίες τα οποία με εμπνέουν.

Πως καταλήγεις κάθε φορά στο μακιγιάζ που θα κάνεις;

Κάθε φορά που βλέπω μια γυναίκα, μπορώ να καταλάβω τι της πηγαίνει. Η κάθε κοπέλα, είναι διαφορετική, με μοναδική ομορφιά και χαρακτηριστικά, τα οποία προσπαθώ πάντα προσπαθώ να αναδεικνύω μέσα από τη δουλειά μου. Σημαντικό ρόλο παίζουν η προσωπικότητα, η διάθεση να τολμήσουν αλλά και η περίσταση για την οποία γίνεται το make up.

Έχεις κάποιους ανθρώπους που σε εμπνέουν, κάποιους makeup artist;

Ναι φυσικά, υπάρχουν πολλοί makeup artist που θαυμάζω. Μια από αυτούς είναι Ortal Elimeleh από το Ισραήλ. Λατρεύω τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα χρώματα και δημιουργεί μια απερίγραπτη λάμψη στα πρόσωπα των γυναικών. Επίσης, η Miryam Shai αλλά και ο Claudiu Burca.

Ποια είναι τα 5 αγαπημένα σου προϊόντα μακιγιάζ;

Αυτό που αγαπώ είναι το Illuminating Veil (Liquid Highlighter) της Danessa Myricks Beauty. Το Tarte tape concealer and τα Tarte cosmetics. Το Huda Beauty – easy bake loose powder, το Le Volume De Channel mascara όπως και το Mac Prep + Prime, το οποίο αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα με το που τελειώσει το make up.

Ποιες θα είναι οι τάσεις του μακιγιάζ για την χρονιά που έρχεται;

Οι τάσεις του μακιγιάζ για το 2021 είναι διάφορα trends εμπνευσμένα από το παρελθόν όπως έντονο eyeliner, γραμμές graphic eyeliners και rainbow colors σε σκιές. Ανοιχτά και λαμπερά χρώματα όπως το ροζ, το κίτρινο αλλά και το πορτοκαλί θα είναι μέρος των μακιγιάζ για το 2021. Επίσης, μια νέα πολύ όμορφη τάση είναι τα glossy μάτια και χείλη.

Ποιο είναι το Νο1 Tip μακιγιάζ που έχεις να μας δώσεις;

Θα ήθελα να αναφέρω ένα tip που έχει να κάνει με το μακιγιάζ στα χείλη. To μολύβι χειλιών που χρησιμοποιούμε για το περίγραμμα των χειλιών, θεωρώ ότι πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το κραγιόν για να μπορεί να δένει με ένα ομοιόμορφο τρόπο με το κραγιόν. Το να διαφοροποιούμε ή να μεγαλώνουμε το σχήμα των χειλιών δεν φαίνεται πάντα ωραίο, κυρίως όταν γίνεται με λάθος τρόπο και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν το μολύβι διαφέρει σε χρώμα από το κραγιόν. Προσπαθήστε να κρατάτε τους ίδιους χρωματικούς τόνους. Πρώτα θα πρέπει να εφαρμόζετε το μολύβι χειλιών και μετά να το αναμιγνύεται με το κραγιόν.

Ποια είναι η γενικότερη σου συμβουλή για τις νεαρές κοπέλες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ;

Προσωπικά μου αρέσει που τα σημερινά κορίτσια ασχολούνται και περιποιούνται τον εαυτό τους καθημερινά. Το μακιγιάζ σε κάνει να αλλάζεις διάθεση. Ακόμα και όταν δεν είσαι στα καλύτερα σου, μέσα από το μακιγιάζ ξεφεύγεις. Θα ήθελα να τις προτρέψω να τολμούν, να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα, επιλέγοντας αυτό που τους ταιριάζει για να μπορούν να το αναδεικνύουν.

 

Send this to a friend