Μπιφτέκια γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπιφτέκια:
1
κρεμμύδι
1
σκ. σκόρδο
1/2
πιπεριά πράσινη
1/2
πιπεριά κόκκινη
1/2
πιπεριά κίτρινη
4-5
κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
150
γρ. ψωμί για τοστ
1/4
ματσάκι δυόσμο
1/4
ματσάκι μαϊντανό
1
αυγό
500
γρ. κιμά γαλοπούλας
Για τη γαρνιτούρα:
600
γρ. ρύζι κίτρινο, με πιπεριές
100
γρ. νερό, βραστό
1
κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
100
γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Θυμάρι
1
κ.γ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπιφτέκια:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα:
Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Πηγή: Akis Petretzikis