Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προκηρύσσεται διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και την Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (Τουρκοκυπρίων)
Προκηρύσσεται διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και την Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων  (Τουρκοκυπρίων)

Προκηρύσσεται διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και την Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (Τουρκοκυπρίων)

 

 

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (Τουρκοκυπρίων), προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος για νέους Κύπριους λογοτέχνες. Τα έργα των συγγραφέων που θα βραβευτούν, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκυπρίου, θα μεταφραστούν και θα δημοσιευτούν σε μια κοινή έκδοση και στις δύο γλώσσες.

Όροι

Ο διαγωνισμός αφορά Κύπριους που γράφουν στην ελληνική ή την τουρκική γλώσσα και δεν θα έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2025, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής των έργων.

 

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλουν αριθμό διηγημάτων οποιασδήποτε έκτασης ή και ένα διήγημα, τα οποία να είναι συνολικής έκτασης όχι μικρότερης από 25 και όχι μεγαλύτερης από 35 δακτυλογραφημένες σελίδες, στη μια από τις δύο γλώσσες (προτιμητέα γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος 12, με διάστιχο 1.5).

Λεπτομέρειες υποβολής

Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν σε τρία αντίτυπα, σε κλειστό φάκελο, πάνω στον οποίο να αναγράφεται ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ, με ψευδώνυμο και τετραψήφιο κωδικό αριθμό.

Σε δεύτερο μικρότερο σφραγισμένο φάκελο, εσώκλειστο στον πρώτο, να αναγράφεται, στην εξωτερική πλευρά μόνο, το ψευδώνυμο του αποστολέα και ο κωδικός.

Μέσα να περιέχονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα στον διαγωνισμό ως εξής: α) Επώνυμο, β) Όνομα, γ) Ονοματεπώνυμο Πατέρα, δ) Φύλο (όπου κρίνεται απαραίτητο), ε) Ηλικία (απαραίτητη), στ) Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και διαμονής, ζ) Ταχυδρομική διεύθυνση, η) Μέσα επικοινωνίας (Τηλ. Σταθερό/Κινητό απαραίτητο, e-mail). Η ηλικία του συγγραφέα βεβαιώνεται με αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, το δε τηλέφωνο και η διεύθυνσή του με αντίγραφο κάποιου λογαριασμού.

Στον φάκελο με τα στοιχεία πρέπει να αναγραφεί και ο τίτλος των διηγημάτων ή του διηγήματος που αποστέλλει ο συμμετέχων.

Μπορεί ο συμμετέχων να προσθέσει στο έργο/έργα το ψευδώνυμό του και τον κωδικό αριθμό αλλά κανένα άλλο στοιχείο που να προδίδει την ταυτότητά του.

Τα διηγήματα που θα αποσταλούν πρέπει να είναι ανέκδοτα. Να μην έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε να δημοσιοποιηθούν μέχρι το πέρας του διαγωνισμού και την απονομή των βραβείων.

Τα διηγήματα θα κριθούν από τριμελείς επιτροπές, που θα οριστούν από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

 

 

Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025 το αργότερο. Για την ελληνική γλώσσα να αποσταλούν στη διεύθυνση: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λευκωσίας, Πολιτιστικό Κέντρο Μύλοι, Κωνσταντινουπόλεως 4, 1021, Καϊμακλί, Λευκωσία.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 99677659 (Ανδρέας Χρυσάνθου) και 99482238 (Ευδοκία Ζορπίδου).

Send this to a friend