Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Σε ελαιόλαδο και πατάτες οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών
Σε ελαιόλαδο και πατάτες οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών

Σε ελαιόλαδο και πατάτες οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών

 

 

Οι τιμές του ελαιόλαδου και των πατατών καταγράφουν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που επεξεργάστηκε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ελαιόλαδου κατέγραψε αύξηση 62% τον Αύγουστο 2024 σε σχέση με την τιμή που είχε τον Αύγουστο του 2023, ενώ η τιμή των πατατών αυξήθηκε κατά 29% την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήσεις κατέγραψαν και οι τιμές για τα επιβατικά λεωφορεία και τα πούλμαν κατά 26%, αλλά και για τα φρέσκα λαχανικά κατά 19%.

 

Τη μεγαλύτερη μείωση τον Αύγουστο 2024 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 κατέγραψε η τιμή της ζάχαρης, κατά 27,6%, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, και οι τιμές για τις διεθνείς πτήσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι κατά 13%.

Σε σχέση με τον Ιούλιο 2024, τον Αύγουστο 2024 η μεγαλύτερη αύξηση τιμής σημειώθηκε στα φρέσκα λαχανικά, κατά 25%, στα λαχανικά κατά 18% και στις πατάτες κατά 16%. Για την ίδια περίοδο, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στα φρούτα κατά 6% και στα κατεψυγμένα θαλασσινά κατά 4%.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend