Πρωινή Θεία Λειτουργία το Σάββατο στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά
Πρωινή Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026, στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και της μνήμης του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού.
Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 6:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8:30, με τους πιστούς να καλούνται να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στην ακολουθία.
Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης υπήρξε μαθητής του Αποστόλου Παύλου και συνδέεται με την πρώιμη διάδοση του Χριστιανισμού. Η μνήμη του τιμάται στις 3 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, θα τιμηθεί εκ μεταθέσεως ο Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους σημαντικότερους υμνογράφους της Εκκλησίας. Η μνήμη του εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου. Ο Όσιος Ρωμανός είναι γνωστός για τα κοντάκια και το πλούσιο υμνογραφικό του έργο, το οποίο αποτελεί μέρος της λειτουργικής παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η ακολουθία στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου αποτελεί ευκαιρία για τους πιστούς της περιοχής και όχι μόνο να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων.
Στοιχεία εκδήλωσης
📍 Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, Δρομολαξιά
📅 Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026
🕡 6:30–8:30 π.μ.
Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού.







