Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα τα ψάλλουν (και) στον Πρόεδρο οι Αθηενίτες για το τοπικό κέντρο υγείας
Θα τα ψάλλουν (και) στον Πρόεδρο οι Αθηενίτες για το τοπικό κέντρο υγείας

Θα τα ψάλλουν (και) στον Πρόεδρο οι Αθηενίτες για το τοπικό κέντρο υγείας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ούτε γιατρούς, ούτε ασθενοφόρα έχουν στην Αθηένου, με τις ανθρώπινες ζωές να τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο. Το τοπικό κέντρο υγείας παραμένει υποστελεχωμένο, ούτε για δείγμα δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην ακριτική περιοχή για εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών, ενώ οι Αθηενίτες «απαγορεύεται» ν’ ασθενήσουν κατά τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, καθότι, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, οι γιατροί του ΓΕΣΥ δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους.

Τα θέματα που άπτονται της Υγείας είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί τις δημοτικές αρχές και τους ακρίτες κατοίκους της Αθηένου, αφού παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις αρμοδίων υπουργών και κρατικών λειτουργών για επίλυσή τους, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.


Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Αθηένου έχει απευθυνθεί προς όλους τους βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι μερίμνησαν για εγγραφή των θεμάτων που αφορούν την Υγεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η συζήτηση των θεμάτων αναμένεται προσεχώς.

Ο Κυριάκος Καρεκλάς δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός δεν τήρησε την υπόσχεσή του, να επισκεφθεί την Αθηένου και να δει επί τόπου τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν στο τοπικό κέντρο υγείας.

«Παρόλο που η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η κ. Χριστίνα Γιαννάκη, μας είχε υποσχεθεί ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας Αθηένου θα ετίθετο ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα. Γι’ αυτό κι έχουμε προβεί σε παραστάσεις, ώστε το θέμα να συζητηθεί στην επιτροπή Υγείας της Βουλής, με την ελπίδα να εξευρεθεί επιτέλους μία λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει όλο τον κόσμο της Αθηένου», ανέφερε ο κ.Καρεκλάς.

«Κοινωνός του προβλήματος»

—————————————–  

Την μεθεπόμενη Κυριακή (26/5) είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθηένου, για να τελέσει τα εγκαίνια της Αμφιθεατρικής Αίθουσας «Νίκος Μουγιάρης».

Η συγκεκριμένη αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το κέντρο υγείας και ως εκ τούτου οι δημοτικές αρχές προτίθενται να θίξουν στον Νίκο Χριστοδουλίδη και το θέμα της έλλειψης γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο κέντρο. «Θέλουμε να κάνουμε τον Πρόεδρο κοινωνό του προβλήματος, σε μία ύστατη προσπάθεια να στελεχωθεί σωστά το ιατρικό μας κέντρο.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Αθηένου, ώστε οι κάτοικοι του δήμου μας να μην είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για την περίθαλψή τους», σημείωσε ο δήμαρχος. Ένα άλλο αίτημα του Δήμου Αθηένου προς το Υπουργείο Υγείας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου περιφερειακού σταθμού ασθενοφόρων, που να εξυπηρετεί όχι μόνο την Αθηένου, αλλά και τις γύρω περιοχές (Αβδελλερό, Τρούλλους, Λύμπια, Δάλι).

«Σήμερα, στην Αθηένου δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο για κάποια έκτακτη ανάγκη. Πρόσφατα, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή εξαιτίας αυτού του προβλήματος και οι οικείοι του αποβιώσαντος απέστειλαν σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας», είπε χαρακτηριστικά. Ένα τρίτο, εξ’ ίσου σημαντικό, αίτημα του ακριτικού δήμου της επαρχίας Λάρνακας, είναι η εξυπηρέτηση του κοινού από γιατρούς του ΓΕΣΥ κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σύμφωνα με τον κ.Καρεκλά, οι γιατροί που εξυπηρετούν μέσω του ΓΕΣΥ δεν εξετάζουν Αθηενίτες σε περιπτώσεις αργιών και ως εκ τούτου ο κόσμος υποχρεώνεται να μεταβεί σε άλλες περιοχές για ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Send this to a friend