Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Για έλλειψη σεβασμού προς τον Δήμο Λάρνακας, κατηγορεί την ανάδοχο εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Με αφορμή του γεγονός ότι η οικοδομική άδεια, για τις αναπτύξεις που προβλέπονται στην Α΄ φάση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης, έχει εκδοθεί από τις 26 Απριλίου, αλλά μέχρι σήμερα ουδείς από την Kition Ocean Holdings, δεν «συγκινήθηκε» να μεταβεί στο αρμόδιο τμήμα του δήμου για να την παραλάβει, ο Α. Βύρας, εξέφρασε δημόσια την μεγάλη απογοήτευση και λύπη των τοπικών αρχών, για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η Λάρνακα από τους επενδυτές, προειδοποιώντας παράλληλα την εταιρεία με τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της εφόσον δεν παραλάβει την άδεια εντός της προθεσμίας που έχει δοθεί.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τις δημοτικές αρχές είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν έτυχαν καμίας επίσημης ενημέρωσης ή εξήγησης από την διαχειρίστρια εταιρεία για την μην παραλαβή της οικοδομικής άδειας, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας.


Ο Ανδρέας Βύρας, πρόσθεσε ότι ο Δήμος Λάρνακας έχει έλθει σ’ επαφή και με τον μελετητή του έργου, ο οποίος ανέφερε ότι όταν θα έχει νεότερα από τη διεύθυνση της εταιρείας, τότε θα ενημερώσει τις αρχές της πόλης.

Την δεδομένη στιγμή, ο Δήμος Λάρνακας είναι υποχρεωμένος να περιμένει να ξεκαθαρίσει η διαδικασία που βρίσκεται σ’ εξέλιξη μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την σύμβαση που υπέγραψε το κράτος με την Kition, ένα ζήτημα ιδιαίτερα περίπλοκο, με πολλά νομικά ζητήματα.

 

Ούτε γιατρούς, ούτε ασθενοφόρα έχουν στην Αθηένου, με τις ανθρώπινες ζωές να τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο. Το τοπικό κέντρο υγείας παραμένει υποστελεχωμένο, ούτε για δείγμα δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην ακριτική περιοχή για εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών, ενώ οι Αθηενίτες «απαγορεύεται» ν’ ασθενήσουν κατά τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, καθότι, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, οι γιατροί του ΓΕΣΥ δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους.

Τα θέματα που άπτονται της Υγείας είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί τις δημοτικές αρχές και τους ακρίτες κατοίκους της Αθηένου, αφού παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις αρμοδίων υπουργών και κρατικών λειτουργών για επίλυσή τους, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Αθηένου έχει απευθυνθεί προς όλους τους βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι μερίμνησαν για εγγραφή των θεμάτων που αφορούν την Υγεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η συζήτηση των θεμάτων αναμένεται προσεχώς.

Ο Κυριάκος Καρεκλάς μας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας δεν τήρησε την υπόσχεσή του, να επισκεφθεί την Αθηένου και να δει επί τόπου τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν στο τοπικό κέντρο υγείας.

Επίσης την μεθεπόμενη Κυριακή 26 Μαίου είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθηένου, για να τελέσει τα εγκαίνια της Αμφιθεατρικής Αίθουσας «Νίκος Μουγιάρης». Η συγκεκριμένη αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το κέντρο υγείας και ως εκ τούτου οι δημοτικές αρχές προτίθενται να θίξουν στον Νίκο Χριστοδουλίδη και το θέμα της έλλειψης γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο κέντρο.

Ένα άλλο αίτημα του Δήμου Αθηένου προς το Υπουργείο Υγείας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου περιφερειακού σταθμού ασθενοφόρων, που να εξυπηρετεί όχι μόνο την Αθηένου, αλλά και τις γύρω περιοχές (Αβδελλερό, Τρούλλους, Λύμπια, Δάλι). «Σήμερα, στην Αθηένου δεν υπάρχει ούτε ένα ασθενοφόρο για κάποια έκτακτη ανάγκη.

Πρόσφατα, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή εξαιτίας αυτού του προβλήματος και οι οικείοι του αποβιώσαντος απέστειλαν σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα τρίτο, εξ’ ίσου σημαντικό, αίτημα του ακριτικού δήμου της επαρχίας Λάρνακας, είναι η εξυπηρέτηση του κοινού από γιατρούς του ΓΕΣΥ κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σύμφωνα με τον κ.Καρεκλά, οι γιατροί που εξυπηρετούν μέσω του ΓΕΣΥ δεν εξετάζουν Αθηενίτες σε περιπτώσεις αργιών και ως εκ τούτου ο κόσμος υποχρεώνεται να μεταβεί σε άλλες περιοχές για ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

 

 

Send this to a friend