Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Βύρας: «Περιμέναμε περισσότερο σεβασμό από την Kition»
Α. Βύρας: «Περιμέναμε περισσότερο σεβασμό από την Kition»

Α. Βύρας: «Περιμέναμε περισσότερο σεβασμό από την Kition»

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για έλλειψη σεβασμού προς τον Δήμο Λάρνακας, κατηγορεί την ανάδοχο εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Με αφορμή του γεγονός ότι η οικοδομική άδεια, για τις αναπτύξεις που προβλέπονται στην Α΄ φάση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης έχει εκδοθεί από τις 26 Απριλίου, αλλά μέχρι σήμερα ουδείς από την Kition Ocean Holdings δεν «συγκινήθηκε» να μεταβεί στο αρμόδιο τμήμα του δήμου για να την παραλάβει, ο Α. Βύρας εξέφρασε δημόσια την μεγάλη απογοήτευση και λύπη των τοπικών αρχών, για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η Λάρνακα από τους επενδυτές, προειδοποιώντας παράλληλα την εταιρεία, με τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της, εφόσον δεν παραλάβει την άδεια εντός της προθεσμίας που έχει δοθεί.


«Έχει περίπου ένα χρόνο που δουλεύουμε για την οικοδομική άδεια της Kition. Επιστρατεύσαμε και συμβούλους για το αποχετευτικό, προκειμένου να κάνουμε σωστή δουλειά. Ήταν μεγάλο το κόστος για τον Δήμο Λάρνακας και υπερβάλαμε εαυτόν. Ήταν, ίσως, η πιο δύσκολη άδεια οικοδομής που έχει εκδοθεί ποτέ από τον Δήμο Λάρνακας. Περιμέναμε να σεβαστούν  περισσότερο τον δήμο και να εκτιμήσουν τη βοήθεια που προσφέραμε μέχρι σήμερα για το έργο.

Νιώθουμε απογοήτευση και λύπη για την αντιμετώπιση που έτυχε η πόλη από τους επενδυτές», ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος Λάρνακας. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τις δημοτικές αρχές είναι ότι τις τελευταίες μέρες δεν έτυχαν καμίας επίσημης ενημέρωσης ή εξήγησης από την διαχειρίστρια εταιρεία για την μην παραλαβή της οικοδομικής άδειας, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας.

«Τους στείλαμε επιστολή, γνωστοποιώντας τους ότι η οικοδομική άδεια είναι έτοιμη. Τους δώσαμε προθεσμία 30 ημερών για να την παραλάβουν. Εάν δεν έρθουν να παραλάβουν την άδεια μέχρι την προθεσμία που δώσαμε, τότε θα εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της εταιρείας», προειδοποίησε ο κ. Βύρας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Λάρνακας έχει έλθει σ’ επαφή και με τον μελετητή του έργου, ο οποίος ανέφερε ότι όταν θα έχει νεότερα από τη διεύθυνση της εταιρείας, τότε θα ενημερώσει τις αρχές της πόλης.

Την δεδομένη στιγμή, ο Δήμος Λάρνακας είναι υποχρεωμένος να περιμένει να ξεκαθαρίσει η διαδικασία, που βρίσκεται σ’ εξέλιξη μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την σύμβαση, που υπέγραψε το κράτος με την Kition, ένα ζήτημα ιδιαίτερα περίπλοκο, με πολλά νομικά ζητήματα.

 

Send this to a friend