Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Ζουχούρι και η ανάπλαση δρόμων στο κέντρο χάρισαν το βραβείο «Πράσινη Πόλη» στη Λάρνακα
Το Ζουχούρι και η ανάπλαση δρόμων στο κέντρο χάρισαν το βραβείο «Πράσινη Πόλη» στη Λάρνακα

Το Ζουχούρι και η ανάπλαση δρόμων στο κέντρο χάρισαν το βραβείο «Πράσινη Πόλη» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Λάρνακας, βραβεύτηκε ως «Πράσινη Πόλη» της Κύπρου για το 2023 και εντάχθηκε αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για δύο έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, για το έργο «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» και για το έργο «Ανάπλαση Οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο της Λάρνακας», στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» για τη χρονιά 2023.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών έγινε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι τα βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στους δήμους και στις κοινότητες με την επιβράβευση και προβολή πράσινων πρωτοβουλιών καθώς και στην κινητοποίηση των τοπικών αρχών για διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.

Αποσκοπούν, επίσης, στην ανάδειξη των τοπικών αρχών που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες καθώς και στη δημιουργία ενός δικτύου Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων.

«Ο Δήμος Λάρνακας αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος υιοθετεί και αναπτύσσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, με σκοπό να μετατραπεί η Λάρνακα σε μια φιλοπεριβαλλοντική πόλη μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, όπως είναι η αύξηση των πράσινων περιοχών, κήπων και πάρκων, η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, η εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η βιώσιμη διακίνηση και οι μεταφορές και άλλες πρωτοβουλίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Send this to a friend