Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γεμίζει η Αγία Νάπα για το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών
Γεμίζει η Αγία Νάπα για το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών

Γεμίζει η Αγία Νάπα για το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αναβαθμισμένο και ανανεωμένο, και με ρεκόρ συμμετοχών, θα πραγματοποιηθεί φέτος το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας, σε δύο διαφορετικές φάσεις.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών. Η δεύτερη φάση θα γίνει από 10-12 Μαΐου για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων από 13 μέχρι 17 ετών.

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος συνολικά 470 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και πέραν των 4000 παιδιών, αριθμοί που καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρει ότι αυξημένη κατά 80% σε σχέση με πέρσι είναι, επίσης, η συμμετοχή ακαδημιών από το εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων έφτασε τις 19. Ο, δε, αριθμός των παιδιών που θα φθάσουν από διάφορες χώρες θα ξεπεράσει τα 750. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι αριθμοί αυτοί αποτελούν τεράστια επιτυχία για την διοργάνωση. Ιδιαίτερα θετικό θεωρείται και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος υπάρχουν συμμετοχές από Φιλανδία, Μάλτα, Τσεχία, Πολωνία και Αγγλία.

Για πρώτη φορά υπάρχει συμμετοχή ακαδημίας και από αφρικανική χώρα και συγκεκριμένα από την Μποτσουάνα. Οι αποστολές των ομάδων από το εξωτερικό θα καταφθάσουν με συνοδούς και γονείς, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2000 άτομα. Το γεγονός αυτό ικανοποιεί τους διοργανωτές, καθότι με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ο θεσμός καθιερώνεται κι εδραιώνεται ως διεθνής, συνδράμοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού. Στην φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2007 μέχρι και το 2018. Όσον αφορά την συμμετοχή κοριτσιών, συνεχίζεται και φέτος με ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 χρόνων. Ήδη οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την συμμετοχή 16 ομάδων κοριτσιών. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Αγ. Νάπας θα έχει την πλήρη στήριξη της McDonald’s Cyprus ως χορηγός μετονομασίας και της LIDL CYPRUS ως ο σημαντικότερος χορηγός υποστηρικτής.

Μουσική Ολυμπιάδα

—————————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, διοργανώνει την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα στην Αγία Νάπα μεταξύ 18-20 Απριλίου 2024.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, η διεθνής αυτή δράση έχει στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνών επαφών, στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στη μουσική κι επιδιώκει να συμβάλει στην συμβολή της ειρήνης, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των λαών, στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στον σεβασμό της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας.

Send this to a friend