Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υφυπουργός Τουρισμού: Παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός δείχνει στοιχεία ανθεκτικότητας
Υφυπουργός Τουρισμού: Παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός δείχνει στοιχεία ανθεκτικότητας

Υφυπουργός Τουρισμού: Παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός δείχνει στοιχεία ανθεκτικότητας

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, εκφράζει ικανοποίηση για την άνοδο κατά 9,8% στις αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

«Εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι, παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός της χώρας μας επιβεβαιώνει στοιχεία ανθεκτικότητας», σημείωσε σε γραπτή δήλωση ο κ. Κουμής. Πρόσθεσε ότι το Υφυπουργείο παρακολουθεί  κάθε εξέλιξη, που είτε άμεσα, είτε έμμεσα επηρεάζει τον τομέα του τουρισμού και προσπαθεί πάντοτε για την εξεύρεση λύσεων.

Ο κ. Κουμής σημείωσε ότι ο τουρισμός της χώρας καλείται να διεξέλθει μέσα από παρατεταμένες προκλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οικονομική αστάθεια σε αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, αλλά και οι αρνητικές συγκυρίες στον τομέα της αεροπλοΐας.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για μια επίδοση αντίστοιχη με την περσινή θα επιτευχθεί», αναφέρει.

Προσθέτει ότι στις προτεραιότητες για το 2024 είναι η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, στόχος ο  οποίος αποτυπώνεται μέσα από τα σχέδια κινήτρων που έχουν εξαγγελθεί τους τελευταίους μήνες, και που αποσκοπεί τόσο στη βελτίωση της ελκυστικότητας του προορισμού όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία, δείχνουν αύξηση 9,8% στις αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2024, που ανέρχονται σε 202.256, σε σύγκριση με 184.263 τον Μάρτιο του 2023. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, οι αφίξεις ανήλθαν σε 415.251, σε σύγκριση με 393.893 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 5,4%.

Οι κυριότερες πηγές αφίξεων τουριστών για τον μήνα Μάρτιο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (64.414), η Πολωνία (21.054) και η Γερμανία (19.732).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend