Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Στο 1,6% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός
Στο 1,6% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός

Στο 1,6% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός

Στο 1,6% υποχώρησε τον Μάρτιο ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ωθούμενος καθοδικά, κυρίως από τη μείωση που παρουσιάζεται στις τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο ρυθμός αύξησης του εναρμονισμένου πληθωρισμού περιορίστηκε στο 0,8%, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης διαμορφώθηκε στο 2,0%.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην κατηγορία των αγαθών της Στέγασης, της Ύδρευσης, του Ηλεκτρισμού και του Υγραερίου με 2,2% και στην κατηγορία για Επίπλωση, Οικιακό Εξοπλισμό και Προϊόντα Καθαρισμού με 0,7%. Αντίθετα, σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στην κατηγορία που αφορά Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 5,7% και στην κατηγορία για την Αναψυχή και τον Πολιτισμό με 2,6%.

Όσον αφορά τις οικονομικές κατηγορίες, τον Μάρτιο του 2024 καταγράφηκε σημαντική μείωση με 3,9%, ενώ διατηρούνται οι πληθωριστικές πιέσεις στις υπηρεσίες, όπου ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ανήλθε στο 4,2%.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend