Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο εξωραϊσμός της κοίτης του Ποταμού «Καμάρα» αναβαθμίζει περαιτέρω την Τόχνη
Ο εξωραϊσμός της κοίτης του Ποταμού «Καμάρα» αναβαθμίζει περαιτέρω την Τόχνη

Ο εξωραϊσμός της κοίτης του Ποταμού «Καμάρα» αναβαθμίζει περαιτέρω την Τόχνη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα εγκαίνια του έργου για τον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού «Καμάρα», στην Τόχνη, τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης (4/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήγγειλε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τη δημιουργία στέγης ευγηρίας και βρεφονηπιακού σταθμού στην κοινότητα.

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινίασε, ο ΠτΔ είπε ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την κοινότητα, το οποίο αναδεικνύει την πολιτιστική, τουριστική, λαογραφική και περιβαλλοντική ζωή στην γύρω περιοχή. «Ως κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, «δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, στην ανάγκη να δημιουργηθούν στις κοινότητες οι αναγκαίες υποδομές, έτσι ώστε να αυξήσουμε τους πληθυσμούς στην Τόχνη, στο Ζύγι και στο Μαρί. Βασικός μας στόχος είναι όχι μόνο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν στις κοινότητες, αλλά και ν’ αντιμετωπιστεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της νεολαίας μας που είναι το στεγαστικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές, ώστε περισσότερα νεαρά ζευγάρια και οικογένειες να ζουν στις κοινότητες.

Με το έργο αυτό, η Τόχνη γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακός τόπος για να τον επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι». Το έργο που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο εκδηλώσεων, πεζόδρομο μεγάλης έκτασης, χώρους πρασίνου, φύτευση πέραν των 2000 δενδρυλλίων, γεφύρι για αυτοκίνητα καθώς και άλλα τρία γεφύρια για πεζούς. Περιλαμβάνει, επίσης, πλακόστρωση όλης της κοίτης του ποταμού, ενώ στο κέντρο της κοίτης υπάρχει τρεχάμενο νερό. Το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Τόχνης Παντελής Χαραλάμπους δήλωσε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της κοινότητα και στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, ξένων και ντόπιων, που διαμένουν στα αγροτουριστικά καταλύματα της περιοχής. Όπως είπε, η Τόχνη κατέχει σήμερα την πρώτη θέση παγκύπρια σε αριθμό αγροτουριστικών καταλυμάτων, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός τουριστών, κυρίως Ευρωπαίων, να επισκέπτονται το χωριό καθ’ όλη  τη διάρκεια του χρόνου.

Send this to a friend