Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ακατάλληλο κτηριακά το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ
Ακατάλληλο κτηριακά το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ

Ακατάλληλο κτηριακά το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χωρίς στέγη έμεινε το Θέατρο ΣΚΑΛΑ, αφού το κτήριο όπου στεγαζόταν τα τελευταία χρόνια, το παλιό σινεμά «Αττικόν», κρίθηκε ακατάλληλο κι επικίνδυνο. Κι όλα αυτά, λίγες εβδομάδες αφού ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΑΛΑ και η έναρξη μιας καινούργιας αρχής για τον θεατρικό οργανισμό της Λάρνακας.

Όπως έγινε γνωστό, στο κτήριο του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, στην οδό Κυριάκου Μάτση, εντοπίστηκαν σοβαρά θέματα στατικότητας έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε και ως εκ τούτου αποφασίστηκε όπως κλείσει άμεσα. Ήδη έγιναν διευθετήσεις,ώστε κάποιες από τις παραστάσεις του ΣΚΑΛΑ που είναι προγραμματισμένες τις επόμενες μέρες να μεταφερθούν σε άλλους χώρους. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια ελέγχων για την στατικότητα των κτηρίων που διαχειρίζεται ο Δήμος Λάρνακας, εντοπίστηκαν προβλήματα στατικότητας στο κτήριο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμος προτίθεται να προκηρύξει προσφορές για τη διενέργεια μελέτης, προκειμένου να καταδειχθούν τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αλλά και για να γίνει μία γενική ανακαίνιση ολόκληρου του χώρου. Όπως είπε ο κ.Βύρας, το κλείσιμο του θεάτρου μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις αποτελεί μονόδρομο για την ασφάλεια του κοινού και των ηθοποιών, προσθέτοντας πως στόχος των εργασιώνπου θα γίνουν θα είναι η αναβάθμιση τόσο του θεάτρου κτηριακά, όσο και του εξοπλισμού που διαθέτει.

Ο Α. Βύρας ανέφερε ότι οι πλείστες παραστάσεις του ΣΚΑΛΑ θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο Δημοτικό Θέατρο Ορόκλινης. Παράλληλα, γίνονται επαφές για να παραχωρηθούν οι χώροι κάποιων ιδιωτικών πανεπιστημίων, προκειμένου να φιλοξενηθούν κι εκεί κάποιες εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας                                          

Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους φορείς και οργανισμούς που έχουν προκρατήσει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ για τις εκδηλώσεις τους, να επικοινωνήσουν με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του δήμου για διευθέτηση των κρατήσεων τους. «Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ μετά από κτηριακό και μηχανικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αναστέλλει την λειτουργία του. Ο δήμος θα προχωρήσει το συντομότερο σε βελτιωτικά έργα συντήρησης, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του με πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και ανανεωμένο εξοπλισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Send this to a friend