Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βίκτορ Μαντοβάνης: “Παραμένει ερωτηματικό η αγορά του Ισραήλ”
Βίκτορ Μαντοβάνης: “Παραμένει ερωτηματικό η αγορά του Ισραήλ”

Βίκτορ Μαντοβάνης: “Παραμένει ερωτηματικό η αγορά του Ισραήλ”

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αβεβαιότητα υπάρχει όσον αφορά την φετινή τουριστική κίνηση από το Ισραήλ, λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύρραξης στη Γάζα και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα τουριστική αγορά για την Κύπρο, όπως ήταν το Ισραήλ, που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε συνεχή αύξηση στους αριθμούς επισκεπτών, φέτος παραμένει μεγάλο ερωτηματικό. Και τούτο, διότι από τον περασμένο Οκτώβριο, οπόταν ξέσπασε ο πόλεμος, οι όποιες κρατήσεις γίνονται από τη χώρα αυτή, είναι της τελευταίας στιγμής. Ως εκ τούτου, σοβαρές προβλέψεις όσον αφορά την κάθοδο Ισραηλιτών περιηγητών εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου δεν μπορούν να γίνουν.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνης, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και φέτος κρατήσεις από το Ισραήλ, σίγουρα όμως όχι στον βαθμό των προηγούμενων χρόνων. Παρατήρησε, ωστόσο, πως δεν προβλέπεται να μηδενιστεί εντελώς ο τουρισμός από την γειτονική χώρα, προβλέποντας ότι δεν θα είναι σε τόσο χαμηλό βαθμό οι αφίξεις, όπως ήταν από την ρωσική αγορά τον πρώτο χρόνο που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οι όποιες κρατήσεις προέρχονται από το Ισραήλ είναι της τελευταίας στιγμής εξαιτίας της αβεβαιότητας του πολέμου που δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αντίθετα, με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κρατήσεις κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία, ενώ αρκετά καλά πάνε και κάποιες δευτερεύουσες, για την Κύπρο, αγορές, όπως είναι της Γαλλίας και της Ιταλίας», συμπλήρωσε ο κ. Μαντοβάνης.

Αβεβαιότητα (και) για πτήσεις;

——————————————   

Ένα άλλο ζήτημα που, επίσης, προκαλεί αβεβαιότητα εν’ όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου έχει να κάνει με την απόφαση αεροπορικών εταιρειών, που συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο στο πτητικό τους πρόγραμμα και μάλιστα ορισμένες έχουν ως βάση τους το αεροδρόμιο Λάρνακας, να θέσουν στο περιθώριο αριθμό αεροσκαφών τους για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις στις μηχανές τους.

Όπως είπε ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, οι πληροφορίες αυτές έχουν θορυβήσει και ανησυχήσει, ως ένα βαθμό, τους τουριστικούς φορείς του τόπου, αναφορικά με την πιθανότητα να μειωθούν κάποιες πτήσεις προς το νησί μας. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το ενδεχόμενο επηρεασμού πτήσεων προς την Κύπρο εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, με τους φορείς του τουρισμού να βρίσκονται σε αναμονή.

Send this to a friend