Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αθλητικό και Μουσικό Γυμνάσιο στην πρώην Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας
Αθλητικό και Μουσικό Γυμνάσιο στην πρώην Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Αθλητικό και Μουσικό Γυμνάσιο στην πρώην Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Φως στην άκρη του τούνελ, για να τύχει, επιτέλους, εκμετάλλευσης το ακίνητο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, προς ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών της πόλης, άρχισε να φαίνεται.

Η πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στη Λάρνακα άφησε υποσχέσεις, με την Αθηνά Μιχαηλίδου να ανακοινώνει την πρόθεση του υπουργείου της για ανέγερση νέας σχολικής μονάδας στο χώρο της πρώην Διανέλλειου, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η απόφαση για ανέγερση νέου πρότυπου STEM – Αθλητικού και Μουσικού Γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, μετουσιώνοντας σε πράξη τα όσα είχαν συμφωνηθεί το 2014 μεταξύ αρμόδιου υπουργείου και Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, όταν είχε αποφασιστεί η απόκτηση του εν λόγω ακινήτου δια ανταλλαγής με την Εκκλησία, ούτως ώστε να κτιστεί νέο σχολείο για τις ανάγκες της Λάρνακας.

Ο αρχικός σχεδιασμός, παρόλο που πολλές πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, προβλέπει νέο τριτάξιο γυμνάσιο τύπου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), για το οποίο αναμένεται να γίνει η σχετική μελέτη τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Σημείωμα Έγουρ έχει ήδη ετοιμαστεί και θα προωθηθεί στο επόμενο στάδιο, ενώ θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης είναι ξεκαθαρισμένο (ανήκει επίσημα στο Υπουργείο Παιδείας) και ως εκ τούτου δεν θα απαιτηθούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες (απαλλοτριώσεις κτλ.).

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να προχωρήσει με διαγωνισμό για τη μελέτη το 2025 και μέσα στην επόμενη πενταετία η καινούργια σχολική μονάδα να είναι έτοιμη για να λειτουργήσει.

Η ανακοίνωση για το Αθλητικό και Μουσικό Γυμνάσιο έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης της Αθηνάς Μιχαηλίδου στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, όπου η υπουργός ενημέρωσε για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν ως προς τις κτιριακές υποδομές του υπό αναφορά λυκείου και άλλων σχολείων της πόλης.

Ανακοίνωσε, επίσης, την ίδρυση Μουσείου Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας, στον χώρο του νεοκλασικού διατηρητέου κτηρίου, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικότητας του σχολείου.

 

Send this to a friend