Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ στη Λάρνακα φιλοδοξεί για μια νέα αρχή (φώτο)
Το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ στη Λάρνακα φιλοδοξεί για μια νέα αρχή (φώτο)

Το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ στη Λάρνακα φιλοδοξεί για μια νέα αρχή (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ   

Μια νέα αρχή φιλοδοξεί να κάνει το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή και να συνεχίσει η Λάρνακα να έχει θέατρο.

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Κουκουμά, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, το οποίο έφθασε ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο, εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.


 

Ο κ.Κουκουμάς δήλωσε ότι η πρώτη ουσιαστική επιτυχία του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν η ένταξη του ΣΚΑΛΑ στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων του Υφυπουργείου Πολιτισμού «Θυμέλη». Ως εκ τούτου, με την επιχορήγηση που εξασφαλίστηκε, έχουν προγραμματιστεί οι δύο πρώτες παραστάσεις για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που θα είναι τα έργα «Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» και «Ημερολόγιο μη Συμβάντων». Τα έργα αυτά θα περιοδεύσουν και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Λάρνακα 2030», που «τρέχει» την υποψηφιότητα της πόλης για ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030, θα παρουσιαστεί το έργο «Cry» στις 29 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου. Το Θέατρο ΣΚΑΛΑ θα συνεχίσει να στεγάζεται στο πρώην «Αττικόν», έναντι ενοικίου προς τον Δήμο Λάρνακας, στον οποίο ανήκει το κτήριο.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Κουκουμάς, στο παρόν στάδιο η νέα προσπάθεια του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ θα γίνει χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή, καθότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση. «Δεν φιλοδοξούμε, όμως, να μείνουμε επ’ άπειρον χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή.

Σε χρόνο που θα είναι καλύτερα τα οικονομικά μας, θα ορίσουμε και καλλιτεχνικό διευθυντή, όταν θα καθοριστεί και το μοντέλο λειτουργίας του θεάτρου. Την δεδομένη στιγμή, όλοι όσοι είμαστε αναμεμειγμένοι με το Θέατρο ΣΚΑΛΑ δουλεύουμε αφιλοκερδώς», σημείωσε. Επιπρόσθετα, ο Μ. Κουκουμάς είπε ότι στόχος αυτής της νέας προσπάθειας είναι να κτιστεί κουλτούρα θεάτρου στη Λάρνακα, ενώ θα γίνει προσπάθεια για επαναλειτουργία και της παιδικής σχολής θεάτρου του ΣΚΑΛΑ.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τις παραγωγές που θ’ ανέβουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Από την πλευρά του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΑΛΑ, Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, δήλωσε ότι ανάμεσα στα κριτήρια που θα τεθούν είναι όπως σε κάθε παραγωγή του ΣΚΑΛΑ να υπάρχουν και Λαρνακείς συντελεστές.

«Με την αποχώρηση του Ανδρέα Μελέκκη έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Θέατρο ΣΚΑΛΑ. Ήδη λαμβάνουμε πολλά θετικά μηνύματα για τη νέα αρχή που κάνουμε. Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και με άλλες παραγωγές», επισήμανε.

Θα τιμηθεί το ζεύγος Μελέκκη

——————————————

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, πρόκειται να τιμήσει σε ειδική εκδήλωση τον Ανδρέα Μελέκκη και την σύζυγό του, Μόνικα, για την μεγάλη τους προσφορά στο θέατρο της Λάρνακας. «Οφείλουμε πάρα πολλά στον Ανδρέα και την Μόνικα Μελέκκη για την προσφορά τους. Μας τιμά το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε το έργο τους», υπογράμμισε ο Μ. Κουκουμάς.

Send this to a friend