Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καταδίκη νεαρού από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών
Καταδίκη νεαρού από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών

Καταδίκη νεαρού από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Διαδοχικές ποινές φυλάκισης εφτά και πέντε χρόνων, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, σε νεαρό Ελληνοκύπριο, από την επαρχία Λάρνακας, για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Οι ποινές που του επιβλήθηκαν θα συντρέχουν, με την 10ετή ποινή φυλάκισης που το ίδιο πρόσωπο ήδη εκτίει για παρόμοιας φύσης υποθέσεις.


Στην παρούσα υπόθεση ο νεαρός κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και άγρα παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2020-21, στην επαρχία Λάρνακας. Παραπονούμενες στις υποθέσεις αυτές ήταν δύο κορίτσια ηλικίας 13 χρόνων κατά τον επίδικο χρόνο. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών, για προστασία της ταυτότητας των παραπονούμενων ανήλικων κοριτσιών, ενώ για τον ίδιο σκοπό ο χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατά συρροή

——————-

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου, τη συνεργασία του με την Αστυνομία και την παραδοχή του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ωστόσο, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου δεν παρέλειψαν να τονίσουν την συχνότητα, με την οποία τέτοιου είδους αδικήματα σεξουαλικής φύσης σε βάρος ανήλικων προσώπων, παρουσιάζονται ενώπιον της δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία κι έντονο προβληματισμό.

Λήφθηκε, επίσης, υπόψη, ως ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας, το γεγονός ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ο καταδικασθέντας είχε διαπράξει κατά συρροή αδικήματα σεξουαλικής φύσης. Το πρόσωπο αυτό είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2022 από το Κακουργιοδικείο σε 10 χρόνια φυλάκιση για φριχτά σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξε, μεταξύ αυτών και βιασμό ανήλικης μαθήτριας. Ιδιαίτερο στοιχείο στην υπόθεση αυτή ήταν ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είχε χρησιμοποιήσει ο κατηγορούμενος για να «ψαρέψει» την ανήλικη μαθήτρια, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, και να την προσελκύσει.

Ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο λήφθηκε υπόψη ο προσχεδιασμός και η βία που άσκησε στο θύμα του καθώς και το ιστορικό του με κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως ανακοίνωσε το Κακουργιοδικείο, ο κατηγορούμενος διέπραξε τους βιασμούς σε βάρος της μαθήτριας μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2021, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου βρέθηκαν στην κατοχή του, αποθηκευμένα σε κινητό τηλέφωνο, 14 αρχεία με εικόνες και έξι αρχεία με βίντεο έχοντας περιεχόμενο παιδική πορνογραφία.

Send this to a friend