Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συγκινημένη η 1η γυναίκα Υπ. Γεωργίας: «Απευθύνομαι στους ανθρώπους του μόχθου»
Συγκινημένη η 1η γυναίκα Υπ. Γεωργίας: «Απευθύνομαι στους ανθρώπους του μόχθου»

Συγκινημένη η 1η γυναίκα Υπ. Γεωργίας: «Απευθύνομαι στους ανθρώπους του μόχθου»

Με εμφανή συγκίνηση η Μαρία Παναγιώτου παρέλαβε το Υπουργείο Γεωργίας από τον Πέτρο Ξενοφώντος. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα Υπουργό Γεωργίας στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, η Μαρία Παναγιώτου ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα και συγκίνηση να παραλαμβάνω σήμερα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Γεωργίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα να το διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω τα καθήκοντα μου με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που η θέση αυτή συνεπάγεται».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι «παραλαμβάνω από τον Πέτρο Ξενοφώντος, έναν άνθρωπο που διετέλεσε στο Υπουργείο σημαντικό έργο, το οποίο θα συνεχίσουμε. Φίλε Πέτρο, θα ήταν παράλειψή μου να μην σε ευχαριστήσω προσωπικά για την αγαστή και εξαιρετική συνεργασία που είχαμε».

Πρόσθεσε ότι «η συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ είναι δυσανάλογο σε σχέση με τη σπουδαιότητά του και τις προοπτικές που μπορεί να αποκτήσει μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, της εφαρμοσμένης γεωργικής έρευνας και των αποτελεσμάτων των καινοτομιών.  Γι αυτό και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η επένδυση στην ποιότητα και παράδοση των κυπριακών προϊόντων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητες στο πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Επεσήμανε ότι «απευθύνομαι στους ανθρώπους του μόχθου της γης, στους περιβαλλοντιστές, στους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προστασία της γης μας από κάθε είδους ρύπανση, στους παραγωγούς, στους ανθρώπους που μας ανάγιωσαν με το γάλα και το σιτάρι που με ιδρώτα παρήγαγαν. Απευθύνονται δηλαδή στους ανθρώπους της Κύπρου μας».

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend