Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καρογιάν για ανασχηματισμό: Οι αποφάσεις του ΠτΔ είναι δικές του, όχι δικές μας
Καρογιάν για ανασχηματισμό: Οι αποφάσεις του ΠτΔ είναι δικές του, όχι δικές μας

Καρογιάν για ανασχηματισμό: Οι αποφάσεις του ΠτΔ είναι δικές του, όχι δικές μας

Καμία εμπλοκή, καμία προσυνεννόηση και καμία διαβούλευση δεν είχε η Δημοκρατική Παράταξη και ο Πρόεδρος της Μάριος Καρογιάν στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και στον διορισμό των νέων Υπουργών, Υφυπουργών και Επιτρόπων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Μάριος Καρογιάν τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ασκήσει το συνταγματικά αναφαίτρετο δικαίωμα του να επιλέγει Υπουργούς και συνεργάτες, με βάση τα δικά του κριτήρια.

«Έκανε τις επιλογές που έκρινε ως καλύτερες για συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Εμείς δεν είχαμε καμία εμπλοκή, ούτε εισηγήσεις υπήρξαν, ούτε διαβούλευση. Έτσι έκρινε και ο εκάστοτε Πρόεδρος έχει τον δικό του τρόπο που χειρίζεται τα θέματα, τον δικό του τρόπο που προχωρεί σε ανασχηματισμό ή στον τρόπο που θέλει να κυβερνήσει.»

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον ίδιο μετά την απόφαση του για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Μάριος Καρογιάν απάντησε αρνητικά.

«Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση, ο Πρόεδρος έχει τις δικές του αξιολογήσεις και τα δικά του κριτήρια. Εάν μας ζητούσε τις απόψεις μας, εμείς κάνουμε καθημερινά αξιολόγηση για την κυβέρνηση και τους Υπουργούς και θα μπορούσαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας. Οι αποφάσεις είναι δικές του, δεν είναι δικές μας.»

Ο κύριος Καρογιάν έπλεξε εξάλλου το εγκώμιο του απερχόμενου Υπουργού Γεωργίας Πέτρου Ξενοφώντος, λέγοντας ότι υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και πολλή προσπάθεια.

«Πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο τους τελευταίους δέκα μήνες και δεν είναι τυχαίο που οι αγροτικές οργανώσεις και ευρύτερα τα οργανωμένα σύνολα έχουν να πουν τα καλύτερα για το ήθος, την ανθρωπιά, τον χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα του. Άγγιξε δύσκολα θέματα, ο Πρόεδρος όμως είχε άλλες σκέψεις και άλλες επιλογές, όμως η ζωή συνεχίζεται»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend