Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εργοτάξιο ο δρόμος των κυπαρισσιών (Μενεού – Περβολιών)
Εργοτάξιο ο δρόμος των κυπαρισσιών (Μενεού – Περβολιών)

Εργοτάξιο ο δρόμος των κυπαρισσιών (Μενεού – Περβολιών)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκίνησαν τα έργα στο δρόμο Μενεού – Φάρο Περβολιών (ο γνωστός δρόμος με τα κυπαρίσσια), για σκοπούς εγκατάστασης μεγάλου κεντρικού αγωγού που θα μεταφέρει τα αστικά λύματα των περιοχών Δρομολαξιάς, Μενεού και Κιτίου στον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας, παρά το αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τα λύματα της κοινότητας Περβολιών, θα διοχετεύονται από αντίστοιχο αγωγό από διαφορετική, όμως, κατεύθυνση. Οι εργασίες που εκτελούνται στον δρόμο των κυπαρισσιών εντάσσονται στα πλαίσια της Γ΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, με τον διευθυντή του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων Άγγελο Χατζηχαραλάμπους να δηλώνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων, ο δρόμος θ’ ασφαλτοστρωθεί πλήρως.


Η εφημερίδα μας έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από κατοίκους της περιοχής για την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε αφεθεί τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος δρόμος, ο οποίος οδηγεί στις παραλιακές περιοχές Μενεού και Περβολιών. Έγιναν παράπονα για οδόστρωμα γεμάτο λακκούβες, για αγριόχορτα παραπλεύρως του δρόμου και για ανεπαρκείς υποδομές και φωτισμό.

Σύμφωνα με τους περιοίκους, η κατάσταση στον υπό αναφορά δρόμο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε περίπτωση καταρρακτωδών βροχών. Ο Διευθυντής του ΣΑΛ διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση των έργων τοποθέτησης του μεγάλου αγωγού λυμάτων, ο δρόμος θα βελτιωθεί, ζητώντας την κατανόηση των αυτοκινητιστών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία.

Προχωρημένο στάδιο

——————————-

Στο μεταξύ, τα έργα για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κ.Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι από τα συνολικά πέντε συμβόλαια που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη φάση, για τα τρία απ’ αυτά ήδη ξεκίνησαν τα κατασκευαστικά έργα. Όσον αφορά το 4ο συμβόλαιο έχει κατακυρωθεί σε εργολάβο, ενώ το 5ο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν.

Η Γ΄ φάση θα ενώσει με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα της Λάρνακας τις περιοχές Δρομολαξιάς, Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, οι οποίες μετά την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, το ερχόμενο καλοκαίρι, θα συνενωθούν και θ’ αποτελέσουν έναν ενιαίο δήμο.

Συνοπτικά το έργο της Γ΄ φάσης του αποχετευτικού περιλαμβάνει δίκτυα βαρύτητας μήκους περίπου 181 km (κεντρικούς συλλεκτήρες και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης), οικιακές συνδέσεις, οκτώ κεντρικά αντλιοστάσια μεταφοράς λυμάτων για τα υψομετρικά χαμηλά σημεία και δίκτυο κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών (αγωγών πίεσης) συνολικού μήκους περίπου 10,5 km.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026 και το συνολικό κόστος θα πλησιάσει τα 15 εκατ.

 

 

 

 

 

Send this to a friend