Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο ο αγαπητός φίλος Λούης Περεντός αγκαλιάστηκε από όλους παρουσιάζοντας το βιβλίο του «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ» στη Λάρνακα
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο ο αγαπητός φίλος Λούης Περεντός αγκαλιάστηκε από όλους παρουσιάζοντας το βιβλίο του «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ» στη Λάρνακα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο ο αγαπητός φίλος Λούης Περεντός αγκαλιάστηκε από όλους παρουσιάζοντας το βιβλίο του «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ» στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, το πρώτο συναπάντημα Λόγου και Τέχνης, αφιερωμένο στον ποιητή Λούη Περεντό, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της νέας του ποιητικής συλλογής με τίτλο, «Λίγο Πριν, Πολύ μετά» (2023).

Ο Λούης Περεντός συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ποιητικής δημιουργίας, αφού κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Διάφανα Ποιήματα», το 1973.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Κίνησης «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» (ΦΙΛΟΠΟΛ) και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Ακούστηκαν ποιήματα του Λούη Περεντού, τα οποία ανέγνωσαν οι λογοτέχνες και άνθρωποι των τεχνών, Εύρος Ευριβιάδης, Ιωσήφ Χατζήκυριακος, Αθηνά Τέμβριου, Ανδρέας Τιμόθεου και Ιωάννα Παπαντωνίου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αυθεντικές συνομιλίες του ποιητή με τους παρευρισκόμενους, καθώς και αφηγήσεις που σχετίζονται με την πλούσια πολιτιστική και λογοτεχνική ιστορία της Λάρνακας. Ακούστηκαν επίσης τραγούδια της εποχής των Μπουάτ και προβλήθηκε μικρής διάρκειας στιγμιότυπο από την Μπουάτ «Τροχός», 1972.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο οποίος υπογράμμισε την προσφορά και τη συμβολή του Λούη Περεντού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Για τη ζωή και το έργο του ποιητή, μίλησε ο Κώστας Κατσώνης, πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λάρνακας, Αγγέλα Καϊμακλιώτη, είχε το συντονιστικό ρόλο της βραδιάς.

Τα Συναπαντήματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, θα γίνονται στο Οίκημα της Στέγης, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα και θα είναι αφιερωμένα σε λογοτέχνες, καλλιτέχνες και άλλους πνευματικούς δημιουργούς.

Θα έχουν τον χαρακτήρα άτυπων εκδηλώσεων -κατά τα πρότυπα των Μπουάτ, στις οποίες θα δίνεται η ευκαιρία σε σημαντικούς δημιουργούς -νέους και παλαιότερους, να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνομιλήσουν με το κοινό, ενώ θα υπάρχουν και αφιερώματα σε δημιουργούς (λογοτέχνες και άλλους) που δεν είναι πια μαζί μας.

 

Send this to a friend