Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ορόκλινης, οι οποίοι με συμπαραστάτες, γονείς, Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και οργανωμένα σύνολα, διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα της μη ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στην Κοινότητα. 

Ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής μας ανέφερε ότι η αποχή από τα μαθήματα και η διαμαρτυρία, έγινε με στόχο την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στην Κοινότητα, ανεξάρτητα από το εάν θα κατασκευαστεί αντίστοιχο σχολείο στον Δήμο Λιβαδιών.

Είπε ότι στο Δημοτικό Σχολείο «υπάρχουν 435 μαθητές, αντί 300, με 50 δασκάλους, οι εγκαταστάσεις είναι λίγες, ενώ έχουν καταργηθεί οι αίθουσες τέχνης, οικοκυρικών και μουσικής προκειμένου να φιλοξενούνται παιδιά για να κάνουν μαθήματα».

Πρόσθεσε ότι «ακόμα και στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης έχουν τοποθετηθεί μαθητές, αίθουσα η οποία τον χειμώνα, θα πρέπει να κενωθεί αφού εκεί γίνεται το μάθημα της γυμναστικής και διεξάγονται εκδηλώσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι «το νέο σχολείο θα ανεγερθεί σε εκκλησιαστική γη με την Εκκλησία να αποδέχεται την ανταλλαγή με χαλίτικη γη ίσης αξίας. Με αυτή την ανταλλαγή η κυβέρνηση δεν θα δαπανήσει χρήματα για την απαλλοτρίωση γης, απλώς θα γίνει ανταλλαγή γης».

Την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε «θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της επαρχίας και των οργανωμένων συνόλων της Κοινότητας, ώστε να γίνει από κοινού μια προσπάθεια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Παιδείας και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Στόχος είναι να υποβληθεί εκ νέου το αίτημα μας ότι πρέπει στην Βορόκληνη, να ανεγερθεί ένα νέο Δημοτικό Σχολείο, αφού υπάρχει υπερπληθυσμός μαθητών.

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Νιώσε με, Άκουσε με, Κατανόησε με – Ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την Τέχνη: Καλλιτέχνες συναντούν παιδιά με Σπάνιες Γενετικές Παθήσεις», στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Υφυπουργό Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου.

Στον χαιρετισμό της η Δρ. Κασσιανίδου είπε πως «η έκθεση αποτελεί ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη και υλοποιείται στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, αλλά και οικονομικής ενίσχυσης των δωρεάν προγραμμάτων του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων “Μοναδικά Χαμόγελα”».

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια «πηγή έμπνευσης και δύναμης» είπε και πρόσθεσε ότι «καλλιτέχνες από διάφορες καλλιτεχνικές διακριτικές εκφάνσεις, συναντούν παιδιά που αντιμετωπίζουν σπάνιες γενετικές παθήσεις, δημιουργούν μαζί, επικοινωνούν μέσα από την τέχνη και μας υπενθυμίζουν τη σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης».

Στην έκθεση συμμετέχουν 17 καλλιτέχνες. Σημειώνεται ότι τα εκθέματα θα παραμείνουν στο χώρο του αεροδρομίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου ενώ μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα των καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Κοινοβουλευτικό Ιδρυμα «Το σπίτι του πολίτη».

 

Send this to a friend