Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ AQUA Residences: Οι πύργοι που θα ανεγερθούν «εντός» της θάλασσας στη Λάρνακα
AQUA Residences: Οι πύργοι που θα ανεγερθούν «εντός» της θάλασσας στη Λάρνακα

AQUA Residences: Οι πύργοι που θα ανεγερθούν «εντός» της θάλασσας στη Λάρνακα

Με δύο νέους οικιστικούς πύργους 67,7 μέτρων και 20 συνολικά ορόφων, που θα περιλαμβάνουν επίσης χώρους εστίασης, πισίνα γυμναστήριο και σπα, πρόκειται να εμπλουτιστεί το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ανάπτυξη η οποία φέρει το όνομα «AQUA Residences».

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η SOLVIN LTD, η οποία κατέθεσε Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον στην Περιβαλλοντική Αρχή και το έργο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με την μελέτη, το εκτιμώμενο κόστος του προτεινόμενου έργου ανέρχεται συνολικά στα €40 εκατομμύρια, περίπου.

Το παραλιακό τεμάχιο που θα αναπτυχθεί το «AQUA Residences» βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λάρνακας και εμπίπτει εντός των ορίων του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας. Συγκεκριμένα, εφάπτεται στα βόρεια με τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας (Β3) στο σημείο όπου βρίσκεται ο κυκλικός κόμβος.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα από την μελέτη που κατατέθηκε για το προτεινόμενο έργο AQUA Residences, έχει εκπονηθεί αντίστοιχη μελέτη για τον εμπλουτισμό της παραλίας, στην περιοχή του υπό μελέτη τεμαχίου.

Ο εμπλουτισμός της παραλίας, είναι κάτι που προωθείται και στο Σχέδιο Περιοχής Λάρνακας και απαραίτητος για την δημιουργία της «παραλιακής προκυμαίας» που αναφέρει το Σχέδιο. Η παραλιακή προκυμαία θα έχει τη μορφή εκτεταμένου δημόσιου γραμμικού πάρκου, η οποία θα διατρέχει όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Σχεδίου Περιοχής.

Σύμφωνα με την Μελέτη για τον εμπλουτισμό της παραλίας, στο μέρος του τεμαχίου που βρίσκεται εντός της θάλασσας θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη απόθεση άμμου με στόχο την «ανάκτηση» της διαβρωμένης παραλίας. Το μήκος του μετώπου που θα εμπλουτιστεί είναι της τάξης των 120 μέτρων και το μέγιστο πλάτος περίπου 50 μέτρων.

Τι θα περιλαμβάνει το προτεινόμενο έργο “AQUA Residences”

Το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από δύο πολυώροφα κτήρια 20 υπέργειων επιπέδων, ύψους ~67,7 μέτρων και θα έχει μεικτό εμβαδόν 27.224 τ.μ.

Τα δύο κτήρια θα περιλαμβάνουν τις εξής κύριες χρήσεις:

Οικιστικά Διαμερίσματα (114 στο σύνολο)
Γυμναστήριο και Σπα
Χώρους Εστίασης
Εξωτερική Κολυμβητική Δεξαμενή
Τοπιοτεχνημένους χώρους
Χώρους στάθμευσης οχημάτων
Κήπος οροφής (Roof Garden)

Διευκρινίζεται ότι, το AQUA Residences θα περιλαμβάνει στο σύνολο 114 διαμερίσματα, ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων.

Τα επίπεδα ισογείου, μεσοπατώματος και χώρων στάθμευσης θα είναι ενιαία και κοινά για τα δύο κτήρια. Επίσης, το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει δύο υπόγειους χώρους (ενός επιπέδου) στο δυτικό τμήμα του τεμαχίου ανάπτυξης, όπου θα εγκατασταθεί ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Παράλληλα, εντός του τεμαχίου πρόκειται να δημιουργηθεί οδική πρόσβαση ανάπτυξης (πλάτους 10 μέτρων) στη ζώνη νότια καθώς και μικρός κυκλικός κόμβος για επαναστροφή οχημάτων εντός της ανάπτυξης και ένα χώρο στάθμευσης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια (24 μήνες).

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

Send this to a friend