Home ΠΡΟΣΩΠΑ Τα 40 χρόνια πορείας του Κωστάκη Κωνσταντίνου στην Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα και όχι μόνο
Τα 40 χρόνια πορείας του Κωστάκη Κωνσταντίνου στην Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα και όχι μόνο

Τα 40 χρόνια πορείας του Κωστάκη Κωνσταντίνου στην Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα και όχι μόνο

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Κωστάκης Κωνσταντίνου: Ένα όνομα γνωστό και αγαπητό στη Λάρνακα, που ταυτίζεται πλέον με τον Κατακλυσμό της πόλης του Ζήνωνα. Και ποιος δεν γνωρίζει τον Κωστάκη Κωνσταντίνου. Ο αγαπημένος συμπολίτης μας τα τελευταία 40 χρόνια βρίσκεται κάθε χρόνο στην κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων, κατά την εβδομάδα της γιορτής του Κατακλυσμού, για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων.  Δίκαια βέβαια το όνομα του συνδέθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος της μεγάλης αυτής Γιορτής, αφού όπως και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε στην συνομιλία που είχαμε:

«Τα τελευταία 40 χρόνια παρουσιάζω την γιορτή του κατακλυσμού αφού ξεκίνησα από το 1983 στην παλιά εξέδρα που βρισκόταν εκεί που είναι τώρα το «Hobos», βρισκόταν μια ξύλινη σκηνή, χωρίς καμαρίνια. Σιγά – σιγά με την πάροδο του χρόνου εξελίξαμε την γιορτή του Κατακλυσμού. Το 1986 μετά την αφυπηρέτηση του συνάδελφου Γιώργου Μολέσκη, είχα αναλάβει και την διοργάνωση του Κατακλυσμού και του Φεστιβάλ της Λάρνακας».

 

Τι είναι για σας πλέον η γιορτή του Κατακλυσμού, που σας βλέπουμε κάθε χρόνο στην εξέδρα. Δεν έχετε κουραστεί;  Όλη η Λάρνακα πλέον έμαθε ο Κωστάκης και η εξέδρα. (γέλια)

«Όπως σας ανέφερα πιο πάνω ξεκίνησα την παρουσίαση το 1983 και από τότε κάθε χρόνο είμαι παρόν σε αυτή την γιορτή γιατί για μένα ο Κατακλυσμός είναι αναπόσπαστό μου κομμάτι. Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς τόσα χρόνια και αυτό που εισπράττεις είναι την αγάπη του κόσμου δεν μπορείς παρά να προσπαθείς να το τελειοποιήσεις όσο το δυνατό περισσότερο».

 

 

Νομίζω έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες για να μπείτε στο ρεκόρ Γκίνες ;

«Ναι ήδη ξεκινήσαμε την διαδικασία με κάποιες αιτήσεις που έχουν σταλεί βέβαια είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως λογικά μέχρι του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί αυτό».

 

 

Σκεφτήκατε ποτέ την στιγμή που θα πρέπει να αποσυρθείτε από την παρουσίαση της αγαπημένης σας γιορτής;

«Ναι το σκέφθηκα και όταν κάποια στιγμή θα σταματήσω να το κάνω το ξέρω από τώρα ότι θα μου λείψει αφάνταστα».

 

 

 

 Θυμάστε κάτι που έγινε ενώ παρουσιάζατε τη Γιορτή του Κατακλυσμού που θα σας μείνει αξέχαστο;

 

«Σε μια γιορτή όπως ο κατακλυσμός, που φιλοξένησε καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεγάλα ονόματα της Ελλάδας και μη, πολλές σχολές χορού, διαγωνισμούς τραγουδιών, τσιαττιστών και τόσα άλλα, δεν γίνεται να μην έχει τα απρόοπτα της, τα ευτράπελα της, τις ανατροπές της, ο κόσμος βλέπει αυτό που παρουσιάζεται στη σκηνή. Πίσω στα παρασκήνια όμως πολλές φορές έπρεπε να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα. Πάντα όμως με καλή διάθεση και συνεργασία, τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται. Ο κάθε χρόνος της γιορτής του Κατακλυσμού για μένα είναι αξέχαστος και μοναδικός. Ζω το κάθε λεπτό, δεν το βλέπω ούτε σαν δουλειά, ούτε σαν μια παρουσιάση, ξέρω τι γίνεται ανά πάσα λεπτό. Είμαι ανακατεμένος σε όλα, φυσικά είναι λογικό μετά από 40 χρόνια δεν είναι;

 

Πάντα με το χιούμορ σας έτσι σας θυμάμαι πάντα εννοώ στις παρουσιάσεις σας, είστε και στην πραγματική σας ζωή έτσι ευδιάθετος και με χιούμορ εννοώ τόσο αυθεντικός;

«Ρωτάς με αν είμαι «παναύριν» δηλαδή; (γέλια)  να σου πω την αλήθεια στην πραγματική μου ζωή είμαι πιο κλειστός, πιο λιγομίλητος και δεν πολύ ανοίγομαι.  Αν όμως είμαι σε μια παρέα που σηκώνει την πλάκα εκεί γίνεται χαμός…

Ειλικρινής όμως είμαι πάντα, δεν μπορώ το ψέμα, την υποκρισία και δηθενισμός, αν και αυτό στις μέρες μας είναι ελάττωμα!

 

Τι είναι για σας η Λάρνακα;

«Α!!!! τώρα πραγματικά ανοίγεις ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα. Η Λάρνακα, η πόλη που μεγάλωσα είναι η μεγάλη μου αγάπη και χαίρομαι ιδιαίτερα που την βλέπω να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, αφού για πολλά χρόνια ήταν μια αδικημένη πόλη. Με ενδιαφέρει το καλό της Λάρνακας και μόνο αυτό και το παλεύω χωρίς να υπολογίζω κόμματα συμφέροντα κτλ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω μέχρι τέλους. Πιστέψτε με αν οι Λαρνακείς αγαπούσαν την Λάρνακα πραγματικά χωρίς ζήλιες και αντιπάθειες, η Λάρνακα τώρα θα ήταν ήδη πολύ μπροστά».

 

 

Κλείνοντας εδώ την κουβέντας μας κ. Κωστάκη, θέλετε να ζητήσετε κάτι από τους συμπολίτες σας;

«Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να αγαπήσουν πραγματικά την Λάρνακα και να πράττουν για το καλό αυτής της πόλης μιας και διεκδικούμε και τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

 

Μέσα από όλη αυτή την διαδρομή που διανύεται φαντάζομαι ότι κάνετε γνωριμίες, δημιουργείτε φιλίες;

Μέσα από την γιορτή του Κατακλυσμού, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετό κόσμο, να κάνω γερές φιλίες που κρατούν στο χρόνο.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη που εισπράττω όλα αυτά τα χρόνια, που αυτό ήταν και η κινητήριος  δύναμη μου για συνέχεια, για βελτίωση, για καλυτέρευση της γιορτής αυτής που εδώ και 100 χρόνια γιορτάζεται στη Λάρνακα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend