Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης στη Λάρνακα με λεία 16 χιλιάδες ευρώ από γυναίκα
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης στη Λάρνακα με λεία 16 χιλιάδες ευρώ από γυναίκα

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης στη Λάρνακα με λεία 16 χιλιάδες ευρώ από γυναίκα

Συνολικά 16 χιλιάδες ευρώ φέρεται να απέσπασαν άγνωστοι από τον λογαριασμό 45χρονης στη Λάρνακα, με το ΤΑΕ της πόλης να διερευνά υπόθεση απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπής, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν τον Ιούνιο.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, ηλικίας 45 ετών από τη Λάρνακα, μεταξύ των ημερομηνιών 6-15 Ιουνίου, άγνωστοι διενήργησαν 67 συνολικά διαδικτυακές συναλλαγές, διεκπεραιώνοντας μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό από τον τραπεζικό της λογαριασμό, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 15,721 ευρώ».

Η παραπονούμενη ανέφερε στην Αστυνομία ότι «στις αρχές του μήνα, έλαβε παραπλανητικό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο με την επιγραφή POST.CY, όπου κατόπιν εντολής εισήγαγε τα δεδομένα της τραπεζικής της κάρτας, με σκοπό να παραλάβει πακέτο που είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου».

Η Αστυνομία καλεί το κοινό «όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνύματων, ιδιαίτερα όταν αυτά περιέχουν συνδέσμους (links)».

Send this to a friend