Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνολικά 16 χιλιάδες ευρώ φέρεται να απέσπασαν άγνωστοι από τον λογαριασμό 45χρονης, με το ΤΑΕ να διερευνά υπόθεση απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπής, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με καταγγελία της 45χρονης μεταξύ των ημερομηνιών 6-15 Ιουνίου, άγνωστοι διενήργησαν 67 συνολικά διαδικτυακές συναλλαγές, διεκπεραιώνοντας μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό από τον τραπεζικό της λογαριασμό, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 15,721 ευρώ.

Η παραπονούμενη ανέφερε στην Αστυνομία ότι στις αρχές του μήνα, έλαβε παραπλανητικό μήνυμα στο κινητό της  με την επιγραφή POST.CY, όπου κατόπιν εντολής εισήγαγε τα δεδομένα της τραπεζικής της κάρτας, με σκοπό να παραλάβει πακέτο που είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου».

Η Αστυνομία καλεί το κοινό «όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνύματων, ιδιαίτερα όταν αυτά περιέχουν συνδέσμους (links)».

 

Αρχές Ιανουαρίου και με κόστος οκτώ περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά η υλοποίηση δύο έργων στο κέντρο της Λάρνακας, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα επόμενα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα σε δημόσια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Πλατεία Ζουχούρι, παρουσιάστηκαν οι Μελέτες των έργων για την ανάπλαση της πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής και δρόμων στη γύρω περιοχή και της ανάπλασης οδών και διευκόλυνσης ΑμεΑ στο Αστικό Κέντρο της Λαρνακας – Φάση Β.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «με την υλοποίηση των δύο συγκεκριμένων έργων προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των στόχων του και του οράματος μας σαν πόλη.

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2024 και θα έχουν διάρκεια 18 μηνών ενώ το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 3.7 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την ανάπλαση οδών για διευκόλυνση ΑμεΑ στο αστικό Κέντρο της Λάρνακας, ο Ανδρέας Βύρας είπε  ότι οι εργασίες θα αρχίσουν τον Ιανουάριο 2024 και θα διαρκέσουν για 24 μήνες. Το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας και του τρίτου κατασκευαστικού συμβολαίου της Γ’ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Πρόκειται για το κατασκευαστικό συμβόλαιο Γ1, που είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπογράφεται από τα συνολικά πέντε που περιλαμβάνει η Γ’ φάση, η οποία θα καλύψει τις περιοχές ανατολικά του αερολιμένα Λάρνακας, δηλαδή τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου.

Η συνολική αξία και των πέντε συμβολαίων πλησιάζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης  είναι 40 μήνες και οι εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν σύντομα. Στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, του ΣΑΛ, της κοινοπραξίας, οι σύμβουλοι μηχανικοί του έργου κι εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

 

Send this to a friend