Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έπεσαν οι υπογραφές και για το αποχετευτικό και στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών – Μενεού
Έπεσαν οι υπογραφές και για το αποχετευτικό και στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών – Μενεού

Έπεσαν οι υπογραφές και για το αποχετευτικό και στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών – Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών – Μενεού επεκτείνεται το Αποχετευτικό Σύστημα Λάρνακας. Το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή της συμφωνίας και του τρίτου κατασκευαστικού συμβολαίου της Γ’ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας με την κοινοπραξία «IACOVOU – ZEMCO (LSP) JOINT VENTURE».

Πρόκειται για το κατασκευαστικό συμβόλαιο Γ1, που είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπογράφεται από τα συνολικά πέντε που περιλαμβάνει η Γ’ φάση, η οποία θα καλύψει τις περιοχές ανατολικά του αερολιμένα Λάρνακας, δηλαδή τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου.

Η συνολική αξία και των πέντε συμβολαίων της Γ΄ φάσης πλησιάζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ. Ανακοίνωση του Σ.Α. Λάρνακας αναφέρει ότι αντικείμενο του κατασκευαστικού συμβολαίου Γ1 είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων και η σύνδεση του με τον υφιστάμενο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας σε τμήματα της κοινότητας Κιτίου, του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και του παραλιακού μετώπου Περβολιών.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου στην ανατολική υπολεκάνη του οικισμού Κιτίου, σε τμήμα του οικισμού Δρομολαξιάς – Μενεού, στον συλλεκτήρα του δρόμου Μενεού – Περβολιών, στο παραλιακό μέτωπο Περβολιών και Μενεού και τους καταθλιπτικούς αγωγούς κεντρικών αντλιοστασίων.

Οι υπόλοιπες εκτάσεις σε Κίτι, Περβόλια και Δρομολαξιά – Μενεού θα ενταχθούν στα κατασκευαστικά συμβόλαια Γ2 και Γ3, τα οποία ήδη έχουν υπογραφεί.

Η συνολική διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης για το Γ1 είναι 40 μήνες και οι εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν σύντομα. Στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, του ΣΑΛ, της κοινοπραξίας «IACOVOU – ZEMCO (LSP) JOINT VENTURE», οι σύμβουλοι μηχανικοί του έργου κι εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. Υπολείπεται η υπογραφή των συμβολαίων Γ4 και Γ5. Το Γ4 αφορά την κατασκευή αντλιοστασίων, ενώ το Γ5. θα καλύψει την περιοχή Τερσεφάνου.

 

Send this to a friend